Seferihisar'da 2013'ün ikinci yarısında Sakin Şehir'ler Genel Kurulda buluşmaya aday Yalvaç'ta incelemeler yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, olumlu izlenimler edindiğini bildirdi.
2013 yılının ikinci yarısında, 24 ülke 141 kentin katılımıyla, İzmir'in Seferihisar ilçesinde yapılacak Sakin Şehir'ler Genel Kurulu öncesi aday kentlerin incelemeleri sürüyor. Kurulun toplanacağı Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, adaylık başvurusu yapan Yalvaç'ta geçtiğimiz hafta iki günlük incelemede bulunduğu öğrenildi.
Sakin Şehirler Birliği Türkiye Temsilcisi Soyer, incelemelerinden sonra yaptığı açıklamada Yalvaç'tan olumlu izlenimlerle ayrıldığını kaydetti.
Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, Soyer'in kriter dosyasında belirtilen noktalarda incelemeler yaptığını, Yalvaç'ın tarihi ve kültürel dokusuna sahip eserleri koruma projeleriyle birlikte incelediğini söyledi.
Sebze ve yoğurt pazarını, atık su arıtma tesisini, belediye tarafından çevreyi korumaya ve kentleşmeye yönelik uygulanan projelerinde incelediğini kaydeden Tekin, ada 6 belediye içinde Yalvaç'ın bir adım önde olduğunu savundu.
Adaylık sürecinde İtalya'dan bir ekibin ilçeye gelerek incelemelerde bulunacağını söyleyen Tekin, önemli bir sürece girildiğini ve İtalya'dan gelecek heyetin nihai karar vereceğini bildirdi.