Yalvaç'a bağlı Hüyüklü Kasabasında faaliyet gösteren Hüyüklü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nce Tarım Bakanlığı'nın Kırsal Alanda Hayvancılığı Geliştirme Projesi kapsamında 40 ihtiyaç sahibi çiftçiye toplam 120 bin lira ''Ahır Tadilat Yardımı'' yapıldı.
     Kooperatif üyesi ihtiyaç sahibi 40 çiftçiye sıfır faizli ve yedi yılda geri ödenmek üzere kişi başına 3 bin TL. Ahır Tadilat Yardımı yapıldı. Kırsal alanda hayvancılığın geliştirilmesi için uygulanan proje sonunda ayrıca 40 çiftçiye kişi başına 4 olmak üzere toplam 160 inek dağıtılacak.
     Yardımlar, çiftçilere, Hüyüklü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Bildiren, Yönetim Kurulu üyeleri Cihan Pektaş ve Bilal Kömürcü tarafından verildi.
     Yardım dağıtımının ardından kooperatifin çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgi veren Başkan Bildiren, ''Tarım Bakanlığı'nın projesi gereği kooperatifimizin sağladığı yardımları çiftçi arkadaşlara ulaştırdık, bu konudaki çalışmalarımız devam edecek. 2004 yılında kurulan kooperatifimizce daha önce iki adet traktör, bir adet balya makinesi ve altı tonluk süt soğutma tankı alınarak çiftçi arkadaşlarımızın hizmetine sunulmuştu. Kasabamızda günlük üretimi şu an 8 ton olarak gerçekleşmekte, sütün litre fiyatı 673 bin TL. Üreticimiz günlük 8 ton süt karşılığı toplamda 5 bin 384 TL gelir sağlamaktadır. Bu proje ile hedefimiz günlük süt üretimini 12 tona çıkartarak üreticimizin gelirinin artmasını sağlamaktır'' diye konuştu.
     Kooperatif Yönetim Kurulu üyesi Cihan Pektaş da yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Pektaş, ''Kooperatifimiz çiftçi arkadaşlarımız için çalışmalarını sürdürmektedir. Bu amaçla çiftçilerimizin ihtiyacı olan bir Poşetli Balya Makinesi, bir Silaj makinesi, tohum çalkama işlerinde kullanılmak üzere bir Sellektör Makinesi, bir Taşıyıcı Süt Aracı ve 6 tonluk süt soğutma tankı alarak en kısa zamanda hizmete sunmayı hedefliyoruz. Ayrıca kooperatif hizmet binası yapmak için de çalışmalarımız sürmektedir. Bize çalışmalarımızda yardımlarını esirgemeyen sayın milletvekilimiz Haydar Kemal Kurt'a teşekkürü borç biliriz'' dedi.