Kar yağışı nedeniyle ilçede bağlı birçok köyümüzde elektrik kesintisi devam ediyor. EDAŞ ekipleri kesintilerin giderilmesi için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Meteoroloji yetkililerinin tahminine göre gündüz saatlerinde beklenen kar yağışı dün akşam 21.00 sıralarında başladı ve sabah saatlerine kadar yağış devam etti. Kar kalınlığı Yalvaç ilçe merkezinde 40 cm. civarında olurken, bazı köylerimizde 1 metreyi bulduğu bildirildi.

KÖY YOLLARI AÇILDI, SAĞIR-ÇAY YOLU KAPATILDI

Köy yollarının büyük çoğunluğu gece saatlerinde kapanırken, muhtarlıkların kendi imkanları ile temizlik yaprak yolları ulaşımın aksamaması için gayret gösterdikleri bildirildi. Kaymakamlıktan alınan bilgiye göre kapalı köy yolu bulunmuyor. Ancak ilçemizi Yalvaç-Sağır-Çay-Afyonkarahisar yolunun özellikle Sağır Köyü civarında kar kalınlığının 1 metrenin üzerine ulaşması nedeniyle trafiğe kapatıldığı belirtildi.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Yollar ulaşıma açılırken elektrik kesintilerinin hala sürdüğü bildirildi. İlçe merkezinde zaman zaman kısa süreli kesintiler meydana gelirken Yalvaç’a bağlı A.Tırtar, Y.Tırtar, A.Kaşıkara, Y.Kaşıkara, Kumdanlı, Körküler, Özgüney, Özbayat, Hisarardı, Celeptaş, Gökçeali, Hisarardı, Bağkonak, Çetince, Dedeçam, Bahtiyar, Bağlarbaşı, Çamharman,  İleği, Taşevi, Tokmacık, Yağcılar ve Kozluçay köylerinin bazılarında tamamen bazılarında da kısmen elektrik kesintileri sürüyor.

İlçe merkezinde de Kızılca, bağlar, Sanayi, Eski Mahalle ve Pazar Yukarı Mahallelerinde kısmen kesintilerin olduğu, EDAŞ ekiplerinin ilçe merkezinde de köylerimizde de elektrik kesintilerine sebep olan arızaların giderilmesi için takviye ekiplerle birlikte yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

HALI SAHALAR ÇÖKTÜ

Isparta'da Köylüler Yağmur İçin Ellerini Semaya Açtı Isparta'da Köylüler Yağmur İçin Ellerini Semaya Açtı

Çetince ve Kozluçay’da Özel İdare tarafından 2019 yılında yaptırılan halı sahaların yoğun kar yağışı nedeniyle çöktüğü, bir köyümüzde de bir evin odunluğunda çökme meydana geldiği bunun dışında herhangi bir hasarın meydana gelmediği ifade edildi.

YALNIZ YAŞAYANLAR İÇİN TEDBİR

Bu arada yalnız yaşayan vatandaşlarımızın tespit edilerek hiç olmazsa ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü bugünlerde yalnız kalmamaları için Kaymakamlık tarafından bir çalışma başlatıldı. Kaymakamlığın mahalle-mahalle, köy-köy yaptığı araştırmalara göre yalnız yaşayan 43 vatandaşımıza ulaşıldı ve ihtiyaçları da tespit edildi. Bu kişilerin Öğretmenevi, Huzurevi ya da otellere yerleştirilecekleri belirtildi.

VALİLİK UYARDI: Elektrik Trafo ve Direklerine Dokunmayın…


 
Kar yağışları sonrasında il, ilçe ve köylerde çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünün belirtildiği açıklamada, kar yağışı ve sonrasında meydana gelebilecek olumsuzluklardan etkilenmemek için vatandaşlarımızın dağıtım şebekesi unsurları olan trafo, direk iletken, saha dağıtım kutusu, aydınlatma direkleri ile temas edilmemesi konusunun büyük önem arz ettiği bildirildi.

Ayrıca vatandaşlarımızın tespit ettikleri herhangi bir olumsuz durumu ALO 186 Çağrı Merkezi veya 112 ACİL ÇAĞRI Merkezi üzerinden bildirmeleri istendi.