Tarihi Kentler Birliği, “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nın 2010 yılı sonuçları belirlendi. Jüri olarak görev yapan TKB Danışma Kurulu, Tarihi Kentler Birliği merkezi olan Şerifler Yalısı’nda yaptığı toplantıda, ödül yönetmeliği uyarınca katılımları değerlendirip ödüle layık bulunan kentleri belirledi.

Yalvaç Belediyesi de yarışmaya Osmanlı Hamamı Restorasyonu, Kaş Mahallede Pansiyon Olarak restore edilen eski Yalvaç evi, Kaş Mahallede Yemek Evi Olarak restore edilen eski Yalvaç evi, Görgü Mahalledeki Eski Yalvaç evi restorasyonu, Eski Deri Fabrikasının Restore dilerek Otele dönüştürülmesi ve Kaş Mahallede 5 sokak ve 72 evi kapsayan restorasyon projesi olmak üzere toplam 6 projeyle katılmıştı.

Yalvaç, jürinin yaptığı değerlendirme sonucu bu yıl ilk defa verilen “10. Yıl Özel Ödülü”ne layık görüldü.  Bu ödül, bir projeye değil, Yalvaç Belediyesinin yarışmaya gönderdiği tüm çalışmalarını kapsayacak şekilde 6 çalışmaya birden verildi. Yalvaç,  2003 yılında yine Tarihi Kentler Birliği tarafından verilen “Metin Sözen Büyük Ödülü”nü de almıştı.

Belediye Başkanı Tekin Bayram, çalışmalarının karşılığı olarak böylesine onurlu bir ödülü almaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, yarışmanın ödüllerinin önümüzdeki günlerde düzenlenecek bir törenle sahiplerine sunulacağını ve söz konusu toplantıda açılacak sergiyle ödül alan projelerin de yurt çapında tanıtılacağını söyledi.