Isparta'nın Yalvaç ilçesindeki Yeni Camii'de görev yapan imam Nurettin Kocagöz, namaz saatleri dışında cemaatin birbirini rahatsız etmeden kulaklıklar aracılığıyla Kur'an-ı Kerim dinlemesi için, sabah namazından yatsı namazına kadar yayın yapan bir sistem geliştirdi.

     İmam Nurettin Kocagöz, Haber32 muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'daki Topkapı Sarayı'nda Kutsal Emanetler bölümünde yapılan Kur'an-ı Kerim yayınından esinlendiğini ve Yalvaç'taki görev yerinde benzeri bir sistem kurduğunu anlattı.

     Cami içine bir video oynatıcı yerleştirdiğini ve bunu kablolar yardımıyla cami içinde duvara monte ettiğini kaydeden Kocagöz, sistem sayesinde kulaklıklardan Kur'an-ı Kerim yayını yapılmasını sağladığını söyledi.

     Cemaatin ilk zamanlarda şaşkınlıkla karşıladığı yeni sistemi, zamanla sevdiğini ifade eden Nurettin Kocagöz, ''Yayın, sabah namazından yatsı namazına kadar kesintisiz devam ediyor'' dedi.
 

     Kocagöz, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Camiye atanalı kısa bir zaman oldu. Bir yenilik yapmam gerekiyordu ve bir elektronikçi yardımıyla bu düzeneği kurdum. Camimiz ilçe merkezinde olduğu için vakit aralarında bile namaz kılan eksik olmuyor.

Açıktan Kuran okunması namaz kılanları yanıltabilir, o nedenle kulaklık ile yayın yapılması fikrini benimsedik. İleride taşınabilir belleğe namaz surelerini yükleyeceğiz ve cemaatten arzu edenler boş vakitlerinde camide oturdukları yerde dinleyerek sureleri ezberleyebilecek. Ayrıca hutbe, vaaz gibi programlarla cemaate İslami bilgiler de sunulacak. Bu yeniliği ilerletmek istiyoruz ve camimize bir LCD ekran koyarak görüntülü hatim yayını yapacağız.

Ses yine kulaklıklar yardımı ile dinlenecek, ekranda ise okunan ayet-i kerimeler işaretlerle görülecek. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Bu hizmeti yapmamızda bize kolaylık sağlayan ilçe Müftümüz Ahmet Yıldız'a da şükranlarımı arz ediyorum.''
 

    Cami cemaatinden Tuncay Türker de, hizmeti çok beğendiklerini, namaz vakitlerinde camiye erken gelen cemaatin ezan okununcaya kadar Kuran dinleyerek vaktini değerlendirdiğini söyledi. Türker, bu hizmetten dolayı cami görevlilerine teşekkür etti.