Yalvaç’ta en büyük problemlerden birisi olan konut sorunu eski itfaiye alanına yapılacak olan 600 konutla çözüme kavuşturuluyor.

Sosyal donatılarla birlikte yeni bir modern yaşam merkezi yaratılıyor. Daha önce bütçe dostu 68 sosyal konut yapan Yalvaç Belediyesi bu kez dar ve orta gelirli aileler için 600 konutluk dev projenin ilk adımını attı.

Aynı yerde yasal pürüzler giderildiğinde artı 200 konut daha ilave edilerek projenin 800 konuta çıkarılması hedeflenmekte.

Başvuruları alınmaya başlanan projede öncelik evi olmayanlara tanınacak. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara, ucuz ve kolay ödemeli ev sahibi olma imkanı sunan proje Yalvaç Belediyesinin öncülüğünde kurulacak olan kooperatif kanalıyla yapılacak.

13 bin metrekare yeşil alan, çocuk oyun parkları, yürüyüş yolları, cami ve iş merkezleriyle bir bütünlük içerisinde yapılacak olan proje ile yeni bir yaşam merkezi oluşturulacak.

Yalvaç Belediye Başkanı Av. Halil Hilmi Tütüncü; “Yalvaç’ta konut problemini ortadan kaldırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımız yaz, kış kendi evlerinde otursun istiyoruz. Bu bağlamda daha önce 68 konut yapmıştık. Şimdi 600 konutluk daha büyük bir projeye başlıyoruz. Kolay ödeme imkanı sunulacak olan bu projemizde önceliği evi olmayanlara vereceğiz. Bizim amacımız önce evi olmayanları ev sahibi yapmaktır.

Ünlü Şairimiz Cahit Sıtkı Tarancı’nın Memleket İsterim şiirinde söylediği gibi;

‘Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun,

Kış günü herkesin evi barkı olsun.’

Biz bunu istiyoruz. Herkesin evi barkı olsun istiyoruz. Evinde aşı, ekmeği olsun istiyoruz. Ve bunun için çabalıyoruz, gayret ediyoruz” dedi.