“2020 yılı imkanlar dahilinde daha iyi olacak” diyen Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, 2020 yılı program ve hedeflerini açıkladı.
ATIL BELEDİYE OTELİ YENİDEN HİZMETE ALINACAK
Yalvaç halkının en iyi hizmete layık olduğunun altını çizen Başkan Tütüncü; “Atıl durumdaki 100 yataklı belediye otelini yeniden işletmeye alacağız. Oteli 3 milyon liralık bir bütçe ile yeniden faaliyete geçirerek uzun yıllar Yalvaç’a hizmet vermesini sağlayacağız. Son dönemde ilçemiz yerli ve yabancı turist açısından artan bir ivme yakaladı. Bu kapsamda otelimiz faaliyete geçtiğinde Yalvaç’a yakışır bir şekilde ihtiyaca cevap verecektir” dedi.
GES İLE ELEKTRİK GİDERLERİ AZALTILACAK
Muhammen bedeli 1 milyon lira olan 1 megavatlık GES (Güneş Enerji Santrali) ihale edilerek 2020 yılı içerisinde tamamlanacağını ifade eden Başka Tütüncü; “Belediyelerin sabit en önemli gider kalemlerinden birsi de elektrik giderleridir.  Bizim belediye olarak aylık ortalama 175 bin lira elektrik sarfiyatımız var. Bu para her ay bütçemizden çıkan bir harcama kalemi. 2020 yılında güneş enerji santralimizi tamamlayarak 175 bin liranın belediye bütçesinde kalmasını sağlayacağız. Bu proje hem ülkemiz açısından hem de Yalvaç açısından önemli bir proje. Ülkemizde yenilenebilir enerjiye çok ihtiyaç var” diye konuştu.
4500 DOĞALGAZ ABONESİ VAR
Doğalgazda ikinci yıl olmasına karşın 5400 abone sayısına ulaştıklarını ifade eden Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü; “5400 abone içerisinde an itibariyle aktif olarak 4500 abone doğalgaz kullanmaktadır.  Torosgaz abone yoğunluğu konusunda memnun. İlçemizde şuan doğalgaz olarak % 80 altyapı tamamlanmış durumdadır. 2020 yılında inşallah Yalvaç’ın tamamına doğalgaz altyapısını ulaştıracağız. Ve buna bağlı olarak abone sayısı da artacaktır” dedi.
2020 YILINDA TÜM RESMİ KURUMLAR DOĞALGAZA GEÇECEK
Yarınlara, çocuklarımıza temiz bir hava ve temiz bir çevre bırakmak zorunda olduklarının altını çizen Başkan Tütüncü; “Şubat ayında belediye meclisi olarak tüm resmi kurumların doğalgaza geçmeleri yönünde bir karar alacağız. Belediye meclisi olarak alacağımız bu karar yanlış anlaşılmasın, vatandaşa karışı bir karar değil, bilakis resmi dairelerin doğalgaza geçmesini sağlayacak bir kakar olacaktır. 2020 yılında tüm resmi dairelerin doğalgaza geçmesini zorunlu kılacağız. Temiz bir Yalvaç için, yaşanılabilir bir Yalvaç için bu boynumuzun borcu. Doğalgaz hem daha konforlu ve güvenli bir yakacak hem de daha ekonomik” dedi.
BÖLGE HAYVANCILIĞINA KATKI SAĞLAYACAK HAYVAN PAZARI İNŞAA EDİLECEK
2020 yılı içerisinde bölge hayvancılığına yakışır bir hayvan pazarını hizmet alacaklarını ifade ederek konuşmasına devam eden Başkan Tütüncü; “Hayvan pazarını projesi hazır. En kısa zamanda ihalesini yaparak kazmayı vuracağız. Amacımız bölge hayvancılığına da katkı sağlayacak olan modern bir hayvan pazarını inşa etmektir” diye konuştu.
2020 YILINDA MUTLAKA SOSYAL KONUT TEMELİ ATILACAK
Gençleri sosyal medya ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için Pelitaltı Bölgesinde çok amaçlı modern bir spor tesisi inşa edeceklerini ifade ederek sözlerini sürdüren Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü 2020 yılında sosyal konut alanında önemli bir projeye imza atacaklarını belirterek; “2020 yılında vatandaşa vermiş olduğumuz toplu konut sözümüzü yerine getireceğiz. Gelişen durum ve taleplere göre konut ihtiyacını belirleyerek 2020 yılında mutlaka temelini atacağız. Ve buradan şunun sözünü de veriyorum, inşaat için tüm ihtiyaçlar yerli esnaf, yerli sanatkar ve yerli ustalardan karşılanacaktır” diye konuştu.
DESTEK VEREN, EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR
Son olarak özveriyle çalışan belediye personeli sayesinde hizmetlerin artarak devam ettiğine vurgu yapan Başkan Tütüncü; “Bu koltuklar, bu makamlar gelip geçici.  Burada önemli olan halka layıkıyla hizmet edebilmektir. Tabi bu hizmetleri özveriyle çalışan belediye personelimiz ile birlikte başarmaktayız. İmkan dahilinde bugüne kadar gece-gündüz demeden, soğuk-sıcak demeden hizmet noktasında gücümüzün yettiğince gayret sarf ettik. Bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yalvaç’a hizmet noktasında tüm emeği geçenlere halkım adına teşekkür ediyorum” dedi. /İbrahim DEMİRAYAK