Konuyla ilgili olarak gerek sosyal medya paylaşımları gerekse gazetemize ulaştırılan bilgi ve görüntülerde, çeşmelerden akan sulara bağlanan bez ve örtülerde gün içinde biriken aşırı çamur oranı dikkat çekiyor.


Vatandaşlar, bu sorunun birkaç aydır sürdüğünü, sosyal medyada gördükleri paylaşımların ardından kendi evlerinde yaptıkları denemelerde de benzer sonuçlara ulaştıklarını ifade ettiler.

Atabey'in Genç Adayı Gündoğdu Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor Atabey'in Genç Adayı Gündoğdu Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

Belediyenin içme suyu sıkıntısının çözememesinin yanında, suların bu ölçüde kirli gelmesi şikayetlerine yönelik herhangi bir açıklama yapmadığını belirten vatandaşlar, “Yalvaç Belediyesi’nin içme suyu konusundaki duyarsızlığı, artık bir kamu sağlığı sorunu haline gelmiştir. İçme suyu gibi hayati bir konuda gerekli çalışmaların yapılıp yapılmadığı, içme suyunda görülen bu kirliliğin kaynağının ne olduğu gibi çok önemli hususlarda sessiz kalmak belediyeyi sorumluluktan kurtarmakta mıdır? Belediye bu konuda halkı sahipsiz bırakırsa, ilgili kamu kurumları da mı sessiz kalmayı sürdürecektir. Söylediğimiz gibi bu bir kamu sağlığı sorunudur. İlgili kurumlar, duruma el koyarak, içme sularımızla ilgili tahlilleri yaparak sorunun kaynağını bulmak ve halkı aydınlatmak için neyi beklemekteler? Gerekli altyapıyı sağlayıp sağlıklı içme suyuna ulaşmamıza imkan sunamayan belediye yönetiminin bu kabahati karşılıksız mı kalacak? Böyle bir iletişim çağında, bu kadar önemli bir konuda halk neden bilgilendirilmemektedir? Buradan, Yalvaç’ın sorunlarına her zaman duyarlı davranan Sayın Isparta Valimiz Ömer Seymenoğlu’na sesleniyoruz. Lütfen, Yalvaç’ın içme suyunda yaşanan bu sorunlarla ilgili gerekli incelemeleri başlatarak halkımızı aydınlatsınlar.” değerlendirmelerinde bulundular.

KAYNAK :ÖZYALVAÇ