Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Stadyumunun yanındaki sahaya ‘Gençlik Merkezi’ binası yapılmasına start verildi.  Yeşil sahaya inşaat yapılmasına karşı çıkan sporseverler, o sahanın antrenman sahası ve stadyuma alternatif özelliği taşıdığını belirterek; “Hem bu yönden hem o sahanın adını taşıyan merhum Ali Göral ismine vefasızlık açısından son derece yanlış Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir” dediler. 
 
Yıllarca Atatürk Stadyumu’nda maçlarını oynayan takımların antrenman sahası olarak kullanılan Stadyumun yanındaki Ali Göral Sahası’na Gençlik Merkezi yapılması kararının alınmasında olduğu gibi inşaatın başlaması da sporseverlerin tepkisine neden oldu. 
 
“ŞEHİR MERKEZİNDE ZATEN YEŞİL ALAN YOK, O ALANA BİNA YAPILMASI YANLIŞ” 
 
Söz konusu sahaya bina yapılmasının son derece yanlış olduğunu ve o sahanın bakımının yapılarak korunması gerektiğini ifade eden sporseverler; “O saha onlarca yıldır antrenman sahası olarak kullanılmaktadır. Kaldı ki, söz konusu saha yıllardır Ispartaspor tarafından kullanılan tesislerin de önünde bulunmakta olup bu tesisleri kullanan spor kulübü tarafından kullanılmış ve halen kullanılmaya devam edilmektedir. 
 
“GENÇLİK MERKEZİ DAHA GENİŞ BİR ALANAYAPILABİLİR” 
 
Zaten, Atatürk Stadyumunun çevresinde gerekli yeşil alan son derece az iken, bu sahaya bir de bina yapılması ve alanın betonlaşması yanlış bir uygulama olacaktır. Onun için buraya Gençlik Merkezi yapılmamalıdır. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğün yapmayı planladığı Gençlik Merkezini şehrin daha geniş ve uygun bir yerine yapmalıdır. Daha önce Atatürk Stadyumunun yanındaki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binası da yanlış yapılarak stadyumun dibine konuşlandırılmıştı. Şimdi aynı hata  başka bir bina için yapılmamalıdır. 
 
“BU YANLIŞTAN BİR AN ÖNCE DÖNÜLMELİ” 
 
Bu konuda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerine çağrıda bulunuyoruz. Lütfen oradaki yeşil alanı da öldürmeyelim. Zira, yapılan her bina betonlaşma olacağından giden yeşil alanlar bir daha geri gelmeyecektir. Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir” dediler. 
 
BİNANIN İNŞAATI BAŞLADI 
 
Öte yandan tüm bu tepkiler sürerken, Atatürk Stadyumunun yanındaki sahaya ‘Gençlik Merkezi’ binası yapılması için çalışmalara dün başlandı. Sahada iş makineleri ile hafriyat alındı. Temel atma ve inşaat çalışmasanın önümüzdeki günlerde başlayacağı öğrenildi.