Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta Milletvekili ve milletvekili adayı Nevzat Korkmaz, ''Eğer milletimiz 12 Haziran'da yanlış bir tercih yaparsa, önümüze çıkacak tabloyla 1 değil, 10 tane MHP bile baş edemez. Bu yüzden gelin birlik olalım'' dedi.
MHP Isparta milletvekili adayları Nevzat Korkmaz ve Hüseyin Avni Bıçaklı, MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın'la birlikte Yenişarbademli'de vatandaşlarla bir araya geldi.
Korkmaz, bir kahvehanede yaptığı konuşmada, MHP olarak insanların kanunlardan daha önemli olduğunu düşündüklerini belirterek, ''Hiçbir şey bizim insanımızdan daha kıymetli değildir'' dedi.
Isparta'nın AK Parti'ye iki dönemde 7 milletvekili verdiğini ancak, milletvekillerinin Isparta'nın işsizlik soruna çözüm üretemediklerini öne süren Korkmaz, ''7 milletvekili 9 senede Isparta'nın neresine bir iş sahası açmışlar? Neresine bir fabrika temeli atmışlar? Göstersinler bende siyasetten çekileceğim. Bütün zamanlarını, ekonominin imkanları başka iller tarafından paylaşılırken, kısır tartışmalarla, olaylara cevap vermekle geçirmişler'' diye konuştu.
Türkiye'nin ciddi tehlikelerle karşı karşıya olduğunu ifade eden Korkmaz, şunları söyledi:
''Neredeyse her Nevruz bayramında Türk bayrağını yakmayı adet haline getirdiler. Bu devletin, milletin düşmanları, millete meydan okumayı adet haline getirdi. Terörist başının partisinin genel başkanı (iki tane, üç tane başbakan olsun) diyor. Yani (gelin bölelim ülkeyi) diyor. Akdeniz'in diğer tarafında, İsrail devletine meydan okuyan başbakan, kendi memleketinde ateş bacayı sarmış, dönüp bir teröriste (sen kim oluyorsun) diyemiyor. Memlekette hala terörist başını (ev hapsine çıkarsak mı? çıkarmasak mı?) tartışması yapılıyor. Eğer milletimiz 12 Haziran'da yanlış bir tercih yaparsa. Önümüze çıkacak tabloyla 1 değil, 10 tane MHP bile baş edemez. Bu yüzden gelin birlik olalım.''
Milletin birliğini muhafaza etmek için, zengin kesimlere aktarılan kaynakların, fakir ve orta kesime aktarılması gerektiğini savunan Korkmaz, ''Bu durumun bu yıl için maliyeti 73.5 milyar lira. Biz bu paranın hangi kalemlerden aktarılacağını da seçim beyannamemizde belirttik. Diğer partiler gibi gökteki yıldızları vaat edip, (bu parayı nereden bulacaksınız) diye soranlara da (benim adım Kemal) demedik'' diye konuştu.

-DİĞER KONUŞMALAR-

MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın da, Türkiye'de yaşanan son olayların, milletin etrafında oluşturulan ''ihanet çemberi''nin daraldığının belirtisi olduğunu söyledi.
AK Parti'nin iktidarda kalabilmek için Türkiye'deki milli ve manevi değerleri ayaklar altına aldığını ileri süren Yalçın, ''Türk milleti 12 Haziran'daki yol ayrımında AK Parti'den kurtulmalıdır'' dedi.
2007'deki seçimlerin Türkiye'nin son seçimleri olacağını ve AK Parti'ye ''dur'' denmezse Türkiye'nin zorda kalacağı konusunda uyardıklarını anlatan Yalçın, ''Ve dediğimiz gibi oldu. Türkiye'nin önüne konulan Anayasa değişikliği gerçekleşmiş olsaydı, Türkiye'de, bolünmüş yolları değil, bölünmüş ülkeyi konuşuyor olacaktık. MHP'nin karalı duruşu karşısında AKP bu durumu erteledi'' dedi.
Yalçın, Anayasa değişikliğinin yapılabileceğini ancak, değişiklik yapılırken ülkenin bazı değerlerinin korunması gerektiğini vurguladı.
Milletvekili adayı Hüseyin Avni Bıçaklı ise, defalarca yurt dışında görev yaptığını belirterek, Türkiye'nin içinde bulunduğu tehlikenin, dışarıdan daha net fark edilebildiğini söyledi.
Avrupa, ABD ve İsrail'in, Türkiye'yi kıskaca aldığını öne süren Bıçaklı, ''Milli menfaatlerimize rağmen büyük bir siyaset izlememize imkan tanımıyorlar. Nerede ülkemizin bağımsız dış politikası, nerede bağımsız iç siyaseti'' dedi.