Belediye Meclisi, yanlışlıkla 113. Caddeye ve 229. Caddeye ismi verilen Şehit Yüzbaşı Barış Yurtseverimin isminin her iki caddeden alınarak Mehmet Tönge Mahallesindeki Park ve Spor alanına verilmesine karar verdi. Belediye Meclisinin dün yapılan Mayıs ayı son toplantısında, cadde ve sokaklara isim verilmesi konusu da görüşülerek karara bağlandı.

GÖKER; "ŞEHİDİMİZİN İSMİ SEHVEN 2 CADDEYE BİRDEN VERİLMİŞTİR"

Bu doğrultuda, gündemin birinci maddesinde yer alan; cadde ve sokaklara isim verilmesi konusu ile ilgili olarak İsim Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Oğuzhan Göker tarafından okundu. Göker raporunda; "Meclisimizce 4 Mayıs 2015 tarihinde, komisyonumuza havale edilen isim verilmesi ile ilgili konuları görüşmek üzere komisyonumuz 7 Mayıs 2015 tarihinde toplanmıştır. Bu doğrultuda; Hasan Aydos, Özer Gül ve Muzaffer Çiçek'in 1974 doğumlu Şehit Yüzbaşı Barış Yurtseven'in isminin 113. Cadde ve 229. Caddeye sehven 2 defa verilmiştir. Şehidin isminin buralardan kaldırılarak Mehmet Tönge Mahallesinde bulunan Büyük Parka Verilmesi teklifleri. Komisyonumuzca yapılan inceleme neticesinde. Şehit Yüzbaşı Barış Yurtseven'in isminin sehven Pirimehmet Mahallesinde 113. Caddeye ve Mehmet Tönge Mahallesinde 229. Caddeye verilmiş olduğu görülmüştür.

"ŞEHİDİMİZİ İSMİ PARK VE SPOR SALONUNDA YAŞAYACAK"

Bunun düzeltilmesi ve Mehmet Tönge Mahallesi sakinlerinin talepleri doğrultusunda 113. Ve 229. Caddelere verilen isimlerin karışıklık yaratmaması için iptal ed ilmesi. Şehidimizin ismini yaşatılması için Mehmet Tönge Mahallesi 226, 227 cadde ve 4804 sokak ile çevrili imar planında Spor alanı olarak görülen alana Şehit Yüzbaşı Barış Yurtseven Park ve Spor alanı isminin verilmesi uygun bulunmuştur" dedi.

Demokrat