Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı İhsan Arıcı’dan önemli açıklamalar. Kanal 32’de yayınlanan “Ne Var Ne Yok?” programının canlı yayın konuğu olan Arıcı programda Memur – Sen İl Temsilci Vekili olarak ta açıklamalar yaptı.

Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin siyasi bir seçim olmadığını belirterek:”Bu nedenle Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a destek kararı açıkladık. Neden Sayın Erdoğan’a destek vereceğimizi de açıkladık” dedi.

Arıcı, sendika olarak üyelerinin başarılı olması için her türlü desteği verdiklerini, sınavlarda başarılı olunması için çok önemli metaryaller hazırlattıklarını da belirterek:

“Böyle olunca üyelerimizin başarısı da artıyor. Ayrıca bizi üye sayımız diğer sendikalara göre çok daha fazla. Üyemiz fazla olunca, üyelerimizden idareci olanlarda fazla oluyor.

Biz memurların hakkını da ararız, eylemde yaparız. Ki bunu daha önce gösterdik” şeklinde konuştu.

Arıcı, eğitimcilerin işlerinin görülmesi ve idareci olunması için başka sendikadan istifa istendiği şeklindeki iddialara ise çok sert cevap verdi. Arıcı şunları söyledi:

“Böyle bir şey söz konusu olmaz. Ben bugüne kadar böyle bir şey yapmadım, yapmam. Yapan da şerefsizdir. Kesinlikle liyakati ön planda tuttuk.

Ancak, iki aday eşit şartlarda, aynı noktada ise tercihimizi doğal olarak kendi üyemizden yana kullandık. Bu da oldukça doğal ve herkesin yaptığı bir uygulamadır” dedi.