Isparta'da 2 ay önce kalp krizi sonrası götürüldüğü Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ileri derecede kalp hastası olduğunu ve acil yapay kalp takılması gerektiği söylenen makine teknisyeni Atilla Alay'a kaza sonrası beyin ölümü gerçekleşen bir gencin kalbi nakledildi.

Isparta'da özel bir firmada tekniker olarak çalışan ve 2 ay önce kalp krizi sonrası götürüldüğü Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ileri derecede kalp hastası olduğunu ve acil yapay kalp takılması gerektiği söylenen makine teknisyeni Atilla Alay, doktorların tavsiyesi üzerine Akdeniz Üniversitesi Organ Nakil Merkezi'ne başvurdu. İleri derecede kalp yetmezliği nedeniyle hastanede tedaviye alınan Atilla Akay için yapay kalp nakline karar verildi. Ameliyat için hazırlıklar sürerken “Kalp bulundu” haberi geldi. Mersin'in Anamur İlçesi'nde motosikletle geçirdiği kaza sonrası beyin ölümü gerçekleşen ve organları bağışlanan 23 yaşındaki Hami İlkar'ın kalbinin, Atilla Akay'a nakledilmesine karar verildi.

AMELİYATA AĞLAYARAK GİRDİ

Doktorların 6 saat süren ameliyatı sonrası Hami İlkar'ın kalbi, Atilla Alay'a nakledildi. Dört gün önce doktorları yemek yememesi yönünde telkinde bulunduğunda kalp nakli olabileceği düşüncesiyle duygulandığını ve gözyaşlarını tutamadığını belirten Atilla Alay, “2 ay gibi kısa sürede kalp nakli olabileceğimi hiç düşünmemiştim. Ameliyata sevinç ve hüzün gözyaşıyla girdim. Şu an çok mutluyum. Bağışçı aileye ve ameliyatımı 6 saat gibi sürede gerçekleştiren doktorlara teşekkür ediyorum" diye konuştu. Alay, ameliyattan sonra kendisini yeniden doğmuş gibi hissettiğini, sağlığına kavuştuğunu dile getirdi.