Son 5 yılın trend yatırımı apart piyasasındaki doygunluk nedeniyle inşaat yatırımları yön değiştirdi. Isparta yapı sektörü yatırımlarını ayrıcalıklı konut projeleri ile rezidans tarzı projelere kaydırdı.

KONUTA YÖNELDİK

4 yılda 4 ayrı projede 106 apart inşa eden Hükümdar İnşaat İbrahim Hakkı Tortop, konut projelerine kayma kararı aldıklarını söyledi. Artık apart yapmayacağını belirten Tortop, "farklı tarzdaki konut projelerimizin yanı sıra home-ofis ve residance tarzı projelerle yatırımlarımıza devam edeceğiz" dedi.

Keyfinize Hükümdar olacağınız bir proje

Isparta'nın en eski mahallelerinden Keçeci'de hızlı bir dönüşüm süreci yaşanıyor. Hükümdar İnşaat, Gökçay mevkiinde içerisinde eski bir evin bulunduğu 2625 m2'de ayrıcalıklı bir projeye imza atıyor.

SDÜ öğrenci sayısının her geçen yıl artması ile birlikte inşaat sektörü ve yatırımcıların gözdesi haline gelen apart piyasasında doyma yaşanıyor. Gerek yeni yapılan apartların satışında yaşanan sıkıntılar gerekse yatırımcıların kiralamada yaşandığı sıkıntılar yatırımcılara yön değiştirdi. Isparta yapı sektörü yatırımları farklı tarzdaki konutlar ile residance tarzı yaşam alanı geniş projelere kaydı.

Isparta'da kurulduğu 2014 yılından bu yana farklı yerdeki 4 farklı projede 106 apart projesi geliştirip, satan Hükümdar İnşaat da yatırımlarının yönünü konuta çevirdi. Keçeci Mahallesi'nin yaşadığı kentsel dönüşüm sürecine katılan Hükümdar İnşaat, Gökçay mevkiinde prestijli bir yatırıma imza atıyor. İçerisinde 1 eski evin bulunduğu 2625 m2'lik alanda gerçekleştirilecek proje kapsamında 2 blokta 30 daire inşa edilecek. 

GİRİŞİMCİLİĞE OTOMOTİV VE SİGORTA İLE BAŞLADI

Hükümdar İnşaat Sahibi İbrahim Hakkı Tortop'ın kendisine ait iş hayatı 2004'de Elinda Sigorta'yı kurması ile başladı. İstanbul'da 8 yıl kaldıktan sonra memleketine dönen Tortop, önce oto-alım satım işi yaptı sonra da sigorta ve trafik takip şirketi kurdu. Tortop, yapı sektörüne kadar uzanan iş hayatını şöyle anlattı:

İSTANBUL'DA İHRACAT YAPIYORDU

"2004'de sigorta şirketini kurdum. 8 yıl İstanbul geçmişim var. Orada ihracat yapıyordum. Merter'de bir ofisim vardı. Ben babamın mallarının ihracatını yapıyordum. Sonra nişanlandım baktım ki orada evlilik hayatı götürmeyecek. Sosyalliğin yok. Çocuk büyütmek zor. Isparta'ya dönme kararı aldım. Oradaki ofisimizi pazarlamacılarımıza devrettik.

OTO ALIM-SATIM İŞİ YAPIYORDU

Burada oto alım-satım işine başladım. Sigorta işine de oto alım-satımdan ötürü girdim. O zaman sahibinden.com çok revaçta değildi. Dostlarımız benden araç talep ediyordu. Buradan uçakla İstanbul'a gidiyordun, oradan araba ile geliyordum. Satıyordum, Allah bereket versin para kazanıyorduk. Araba alım-satım yaparken sigorta şirketi kurdum. Trafik takip işleri yaptık. Amiral gemisi sigortacılık oldu.

İNŞAAT SEKTÖRÜNE GİRMEK HAYALİYDİ

2010 yılında İstanbul Caddesi'nde yurt açtım. Yurtçuluk devam ederken 4 sene sonra devrettim. 'İnşaat yapma' fikri hep kafamda vardı. Yeterli bir sermayem yoktu. 1, 1.5 yıl bekledim. Hükümdar İnşaat'ı 2014'de kurdum. 'Keyfinizin Hükümdarı olun' sloganından çıktı. Osmanlı'yı seven bir insanım. Nostaljik olsun istemi. Hükümdar ile ilgili çok güzel tepkiler aldım. Benim iddiam işimi doğru yapmak. 

APART PROJESİ İLE SEKTÖRE ADIM ATTI

Doğru yeri bulmam gerekiyordu. Ararken bir yer denk geldi. 10 apartlık bir yer ile başladık. O zaman apart çok hızlı gidiyordu. Acemilik ve çaylaklık dönemimi apartla geçiştirmek istedim. Şu ana kadar 4 proje yaptık. 1 tanesi 4 ay sonra teslim olacak. Toplamda 106 apart daire imal ettik. Farklı farklı bölgeler ve pozisyonlarda. Apart sektörünün yavaşlaması, piyasanın doyması nedeniyle yavaş yavaş daireye kaymaya karar verdim. 

HÜKÜMDAR'IN İLK KONUT PROJESİ

Çünkü daire yapmak vizyon işidir. Daire anlamında ilk projemizi geliştirdik. Ama inşaata yabancı bir firma değiliz. Daire için 2 yıldır arayış içindeydim. Site içerisinde, farklı bir proje yapalım. Rakiplerimizden bir tık önde olsun istedik. İstanbul'da araştırmalar yaptım.

KEÇECİ'DE DOĞANIN İÇERİSİNDE BİR YERDE, MODERN BİR SİTE PROJESİ

Keçeci Mahallesi Gökçay'da at çiftliği tam karşısında. 3 tarafı yol. Doğanın içerisinde. Önümüz komple imarsız alan. Arkamız Isparta'ya bakıyor. En güzel  tarafı da kot olarak en yüksek yerdeyiz. 2625 m2 arsamız var, 5200 m2 inşaat alanı. 30 daire toplamda.
2625 m2'de 2 blok yapıyoruz. 610 m2'si inşaat alanı. 2015  m2'si sosyal alan, çocuk oyun alanları, yapay şelale var, yürüyüş yolları var.

BİNA ALTLARINDA KAPALI OTOPARK DÜŞÜNMEDİK

Her dairenin bir kapalı, bir açık otoparkı var. Binaların altına kapalı otopark yapmadık. Binaların altına otopark yapınca egzos dumanı asansör boşluğu ya da merdiven boşluğundan olduğu gibi binaya sızıyor. Biz bahçenin altına komple otopark yapıyoruz. O otoparktan binalara asansör girişi için bağlantı verdik. Uzaktan kumanda ile ayrı giriş verdik. Güvenlik kulübeli, güvenlikli bir site. Misafir araçları için açık otopark yapıyoruz.

EKONOMİK FİYAT POLİTİKASI

2 blok, toplam 30 daire. 2+1 ve 3+1 daireler. 150-160 m2 daire yapmak istemedik. Artık fiyattan dolayı sıkıntı yaşanıyor. 10 kişide 1 kişi alabiliyor. 102 m2'lik geniş 2+1 düşündük. Bir de 132 m2'lik 3+1, ebebeyn banyolu yapıyoruz. Fiyatları alt sınırı çektik ve herkesin alım gücüne hitap etmek istedik. Büyük  dairelerde maliyetler arttı. Arsa maliyetleri yüksek, inşaat malzemelerinde yüzde 25 artış var. Çok daire üretiliyor. 

BİTTİĞİNDE DEĞER KAZANACAK

102 m2'lik daireler 250 bin TL'den başlıyor. Bittiğinde 350-400 bin TL değerinde olacaktır. Çünkü saunası var, fitness var, kapalı otoparkı var. Bina altına kapalı otopark yapmamamızın sebebi bu. Bina altlarında sosyal alan, yaşam alanı oluşturduk. Toplantı odaları oluşturduk. İnsanlar yazın dışardı, kışın içerde sporunu yapabilecekler. 

ÇÖP BACASI UYGULAMASI

Burada çöp bacası uyguluyoruz. Son 1 yıldır yeni yeni yapılıyor. Ben ilk kez İstanbul'da gördüm. Daireden çıkınca çöpünü kapı önüne koyuyorsun. Her kata 2 tane çöp bacası koyduk. Oradan atıyor aşağıda konteynıra birikyor. Bu şekilde bir sistem geliştirdik. Böylece apartman aidat bedelleri de düşük olacak.

Keçeci'de çok hızlı bir kentsel dönüşüm gerekiyor

İşadamı Hakkı Tortop, Keçeci, Doğancı, Yenice, Dere gibi mahallelerin hızlı bir şekilde kentsel dönüşüme girmesi gerektiğini söyledi. Kendisinin yaptığı projenin bir 'kentsel dönüşüm projesi' olduğunun altını çizen Tortop, şöyle konuştu:

"Bu projede nasip olursa yeni yıl inşaata başlayacağız. Mayıs-2019'da teslim edeceğiz. Hükümdar İnşaat yatırımlara devam edecek. Keçeci'de 2 arsa için konuşma halindeyiz. Mal sahipleri ile görüşüyoruz. Keçeci'de babadan, dededen kalma yerler var. Varis sayısı çok fazla.  Keçeci'de dönüşüm başlıyor. Bize talepler geliyor. Keçeci'de eskiden Isparta'nın halı fabrikaları vardı. Fabrikalar kapandıktan sonra çok büyük yerler kaldı. Kentesl dönüşümün en hızlı olması gereken yerler Keçeci, Yenice, Dere ve Doğancı Mahalleleridir. Proje alanımızda 1 tane 3 katlı ev vardı. Kentsel dönüşüme soktuk. 2 parsel birleştirildi. 2625 m2'de 509 m2'si kentsel dönüşüm. Yüzde 30'u kentsel dönüşüm."

İLETİŞİM

İstiklal Mahallesi 1106 Sok. No: 1 ISPARTA
Tel: 0246 218 77 66
0532 316 64 49