Yapı malzemeleri sektörü, Halkbank ve TOBB birleşerek 1 Eylülden itibaren geçerli olmak üzere 'Evini Yenile Türkiye' kampanyasını başlattı.

 Üç ay sürecek kampanyayla, 100 bin tüketiciye yüzde 0.33'ten başlayan faiz oranlarıyla kredi verilmesi ve yapı sektörüne 1 milyar TL'lik iş hacmi yaratılması hedefleniyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç şu bilgileri verdi:

“Yapı malzemeleri sektöründen 83 firma ve 13 binden fazla bayi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Halkbank ile biraraya gelerek 'Evini Yenile Türkiye' kampanyası düzenledi. 1 Eylül günü başlayan kampanyayla kriz nedeniyle 2009'un ilk yarısında yüzde 18.9 küçülen sektörde talebin canlandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.

 Halkbank, kampanya kapsamında evinde tadilat yaptırarak, yenilemek isteyenlerin 2-50 bin TL'lik harcamalarında 12 ay vadede yüzde 0.33, 13-24 ay vadede yüzde 0.80 ve 25-36 ay vadede yüzde 0.95 faiz oranlarıyla 2 bin TL’nin üzerindeki yapı malzemeleri ve işçilik harcamaları için ilk iki ayı geri ödemesiz olmak üzere finansman desteği sağlayacak.

Kampanya kapsamında, 100 bin tüketiciye kredi verilmesi ve yapı sektörüne 1 milyar liranın üzerinde iş hacmi yaratılması hedefleniyor.