Çocukları için yaşamak istediğini anlatan genç kadın, hastalıktan kurtulmak için, 50 bin YTL'ye ihtiyacı olduğunu anlattı. Isparta'da, kan kanseri hastalığına yakalanan genç kadının, yardımseverlerin yardımına ihtiyacı var. Çocukları için yaşamak istediğini anlatan genç kadın, hastalıktan kurtulmak için, 50 bin YTL'ye ihtiyacı olduğunu anlattı.

   Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde yaşayan ve 10 ay önce yakalandığı kan kanseriyle mücadele eden Sevcihan Konur, kanseri yenmek için hayata dört elle sarılıyor. 3 çocuk annesi Sevcihan'ın, yaşaması için ilik nakli gerekiyor. Yalvaç Adliyesi'nde zabit katipliğinde görevli 38 yaşındaki Sevcihan Konur'un, sağlığına kavuşması için 50 bin YTL'ye ihtiyaç var.

   10 aydır evinden uzak kalan Sevcihan, dinlenmek için bugün evine geldi. Çocuklarıyla hasret gideren anne, kısa bir süre sonra, tedavi gördüğü hastaneye tekrar dönecek olmanın hüznünü yaşıyor. Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Konur, maddi durumu iyi olmadığı için hastane masraflarını karşılayamıyor.

   Hasta olmadan önce, eşinin Yalvaç'ta çay ocağında çalıştığını söyleyen Konur, hastalıktan sonra, eşinin, kendisine baktığı için çalışamadığını ifade etti. Gerekli olan parayı karşılama imkanlarının olmadığını dile getiren anne, Yalvaçlı yardımseverlerden destek istedi. Çocukları için yaşamak istediğini, hastalığına yenik düşmek istemediğini söyleyen Konur, "Ölmek istemiyorum. Bu illet hastalığı yenmek zorundayım; ama dayanacak gücüm kalmadı, gün geçtikçe eriyorum" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

   Aylardır çocuklarını göremeyen talihsiz anne Sevcihan Konur, "Vücudumun bazı yerlerinde bezeler ortaya çıkmıştı ve çok halsiz kalıyordum. Doktora gittim ve iliğimin kan üretmediğini söylediler. Antalya'ya sevk ettiler. Hastalığım, orada ortaya çıktı. Doktorlar ve ailem, benden saklamak istedi. Hastanede kaldığım bölüm, bunu saklayamadı. Orada kemoterapiye başladım. Bana, 8 kemoterapi sonra bitecek demişlerdi. Kemoterapiye dayanamıyorum, saçlarımın hepsi tek tek döküldü, bıktım artık.

   Ama ne yazık ki, bana uygun ilik bulununcaya kadar devam edecek. Ailemden kimsenin iliği bana uymuyor. O nedenle, başkasından ilik naklinin yapılması şart. Hastane masraflarını güçlükle karşılıyoruz. Benim aldığım maaşla hem hastane masraflarını hem de çocukların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bazı ilaçlarda ödeme sorunu yaşıyorum.

   Bu masraflara zor para yettiriyoruz. İlik nakli için 50 bin YTL bulmam mümkün değil. Yaşamam için tek şansım bu. Söylemesi kolay geliyor; ama hayatım, 50 bin YTL'ye bağlı. Bu, o kadar acı ki, hiç bu kadar çaresiz kalmamıştım. Gerekli olan para bulunamazsa çocuklarımı, bu küçük yaşlarında yapayalnız bırakmak zorunda kalacağım.

   Bu hastalığa yenilmeyeceğim. Ağlayıp üzülmüyorum. Eşimin ve çocuklarımın sevgisi beni yaşatacak. Ülkemizde birçok yardımsever var. Bu konuda bana lütfen yardım edin" diye konuştu. Sevcihan Konur'a yardım etmek isteyenler, 01003949 Halk Bankası Yalvaç/Isparta Şubesi'ne yardımlarını yatırabilir. (İhlas Haber Ajansı)