Gerek dünya gerekse Türkiye genelinde olduğu gibi Isparta'da da dünyanın çeşitli yerlerinde açlıkla ve savaşla mücadele eden Müslüman kardeşlerimiz için yardım elleri uzatılıyor.

Bunun son örneği ÏHH Ïnsani Yardım Vakfı İsparta Temsilciliği tarafından Yemen başta olmak üzere Doğu Türkistan ve Gazze'de açlık içinde yaşayan Müslümanların için Süleyman Demirel Kongre Merkezinde gerçekleştirilen yardım kahvaltısı ile bir kez daha kanıtlandı. 

İsparta halkının büyük ilgi gösterdiği programa Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü BAŞDEĞİRMEN,  İsparta Müftüsü Bayram ŞAHİN, Siyasi Parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda gönüllü hayırsever vatandaş katıldı. 

Kahvaltı programında katılımcılara hitaben bir konuşma yapan ÏHH İsparta Temsilcisi; Õncelille böylesine güzel bir hayır işinde bizleri yalnız bırakmadığınız ve Müslüman Kardeşlerimize yardım elini uzattığınıiz için sizlere çok teşekkür ediyorum  Hepinizden Allah razı olsun.  

Bilindiği gibi Yemen yedi yıldır ciddi bir siyasi ve insanı krizle karşı karşıya.  Çeşitli aktörlerin dahil olduğu ülkedeki krizde çözüme dair halen kayda değer bir gelişme bulunmuyor.Mevcut iç karışıklık ve siyasi istikrarsızlık sebebiyle ekonomik ve sosyal yapı durma noktasına geldi. Kamu kurumları aylardır vatandaşlara yeterli hizmeti ulaştıramaz iken ÏHH Ïnsani Yardım Vakfı olarak insanı krizin yaşandığı ülkede mağdur ailelere yönelik yardım projelerini hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda hayırseverlerin destekleriyle çok sayıda gıda kumanyasi yatak ve battaniye yardımında bulundu.Ayrica 2018 yılı sonuna kadar 75 binden fazla kişiye gıda sağlık ve kırtasiye yardımı ulaştırmayı hedefliyoruz.

Bugün burada başta Yemen olmak üzere Doğu Türkistan ve Gazze'de açlık içinde yaşayan kardeşlerimiz için kahvaltı programı düzenledik.  Bu yardım kahvaltısına katılarak Yemen'de Doğu Türkistan'da ve Gazze'de açlıkla ve savaşla mücadele eden zor durumdaki kardeşlerimizin yaralarını sarmak için el ele veren siz değerli dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Bu zorlu şartlarda onlar için birkez daha harekete geçtik.  

Yardım kahvaltısına katılan Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü BAŞDEĞİRMEN de programda yaptığı konuşmada "Bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek üzere 1992 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Isparta gönüllüleri ile biraraya geldik. Biz de İHH gibi kurumlarımızı örnek alarak mazlumun sesi olmak için bu yola çıktık.dedi 

Programın sonunda Genç İHH Isparta İl Temsilciği  tarafından el emeği göz nuru ile yapılan Atölye Çalışması kapsamında üretilen ürünlerin standi açilarak Yemen Doğu Türkistan ve Gazze için satışa sunuldu.