Danıştay Üyesi hemşerimiz Muammer Topal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayıyla Anayasa Mahkemesi üyeliğine atandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi Üyeliğine hemşerimiz Muammer Topal'ı (46) atadı. Boş olan Anayasa Mahkemesi Üyeliği için Danıştay Genel Kurulu'nda seçim yapıldı. Seçim sonrasında Cumhurbaşkanlığı'na 3 isim bildirildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise seçimde en çok oyu alan Hâkim Muammer Topal'ı Anayasa Mahkemesi Üyeliğine atadı.

Muammer Topal'in bu hafta içinde yeni görevine başlayacağı bildirildi. Muammer Topal Anayasa Mahkemesi'nde ikinci Ispartalı üye oluyor. Bilindiği gibi Anayasa Mahkemesi Emekli Üyesi Sacit Adalı da Ispartalı idi. Sacit Adalı 2010 yılında emekli olmuştu.

TOPALOĞLU AİLESİNDE SEVİNÇ

Hemşerimiz Muammer Topal'in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Anayasa Mahkemesi Üyeliği'ne atanması İsparta'da yakınları arasında sevinçle karşılandı. Muammer Topal'in ağabeyi emekli SSK Müfettişi Mehmet Topaloğlu, amcası Topaloğlu İnşaatın Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Topaloğlu, kayınbiraderi inşaat ve tarım malzemeleri satış merkezi sahibi Fahrettin Başköylü, kendisiyle görüşen Akdeniz Muhabiri'ne "Bir Ispartalının Anayasa Mahkemesi üyeliğine atanması bizi mutlu etti. Dürüstlükten hiçbir zaman ödün vermeyen Muammer'in Anayasa Mahkemesinde alınacak kararlarda en adil şekilde hareket edeceğinden hiç şüphemiz yoktur" diyerek kendisine güvendiklerini dile getirdiler.

MUAMMER TOPAL'IN ÖZGEÇMİŞİ

1 Temmuz 1966 tarihinde İsparta'da doğdu. İsparta Şehit Ali İhsan Kalmaz Lisesi'ni bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni kazanarak yüksek öğrenimine başladı. Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü'nden 1988 yılında mezun oldu.

3 Mart 1992 tarihinde Danıştay Teknik Hâkimliğine atanarak mesleğe başladı ve bir süre Ankara Bölge İdare Mahkemesi Üyeliği görevinde bulundu. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kar, u Yönetimi Yüksek Lisans Programını "Stratejik Yönetim ' konulu projesiyle tamamlamıştır. Adalet Akademisi'nde İdari Yargı Hâkim adaylarına "İhale Mevzuatı" konulu derici verdi.

24 Şubat 2011 tarihinde de Danıştay Üyeliğine seçildi. Hemşerimiz Muammer Topal evli ve 1 çocuk babasıdır.