Isparta Ticaret Meslek Lisesi, kuruluşunun 50'nci yıl dönümünde yarım asırda mezun verdiği öğrencilerini bir araya getirdi.
Isparta Valisi Memduh Oğuz, okulun bahçesinde düzenlenen törende Isparta Ticaret Meslek Lisesi'nin Isparta'nın eğitim tarihinde önemli bir yeri bulunduğunu kaydetti. Bu okuldan mezun olan müdürler, öğretmenler, işadamları bulunduğunu kaydeden Oğuz, gördüğü tablo karşısında gururlandığını belirtti.
Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz da, Isparta Ticaret Meslek Lisesi'nin 20 Kasım 1961 yılında eğitim öğretim hayatına başladığını belirtti. Okulun yarım asırda 6 bin mezun verdiğini söyleyen Yılmaz, ''Şimdi bu mezunlardan bir kısmı burada ve eski günleri hatırlıyorlar'' diye konuştu.
Isparta Ticaret Meslek Lisesi mezunlarından Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili iş adamı Şükrü Başdeğirmen ise, 30 yıl önce mezun olduğu okulun böyle bir töreninde yer almaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi. Okulda aldığı eğitimin ticari hayatında başarılı olmasında önemli rol üstlendiğini savunan Başdeğirmen, 1997 yılından sonra meslek liselerinin ikinci sınıf konumuna sokulmasından dolayı üzüntü duyduğunu belirtti. Ancak son yıllarda meslek liselerine gereken önemin verilmeye başlandığını aktaran Başdeğirmen, ''İşadamları bugün ara elaman ihtiyacını karşılayamaz durumda. Bu ihtiyacı karşılayacak olan okullar işte buralar. Meslek liselerinin geri planda kalmasından ötürü bugün bir çok işsiz var. Bir çok iş veren de eleman arıyor'' dedi.
Başdeğirmen, okulda eğitim gören öğrencilere ise üniversite eğitimlerini tamamlamaları yönünde tavsiyelerde bulundu.
Törende fotoğraf sergisi açıldı, şiirler okundu, davetlilere de yemek ikram edildi. Ayrıca Vali Oğuz tarafından Ticaret Meslek Lisesi'nde görev yapan müdürlere plaket verildi.