ISPARTA 15 BİN SEYİRCİYİ AĞIRLAYACAK

Isparta Belediyesinin düzenleyeceği yağlı pehli­van güreş müsabakaları için hazırlıklar sürüyor.

3.Geleneksel Yağlı Pehli­van Güreşleri Festivali 5 Ağustos Cumartesi günü (yarın) saat 09.00’da başlayacak. Güreşlere Kırkpmar Yağlı Güreşlerinin bu yılki altın kemer sahibi İsmail Bala­ban, ikinci olan Orhan Okulu ile başpehlivanlardan Mehmet Yeşil Yeşil, Recep Kara, Ali Gürbüz ve Şaban Yılmaz gibi isimlerde katılacak.

Kırkpmar Yağlı Güreşlerinin rövanşı niteliğinde festivale yoğun katılımın olması bekleniyor. Belediye yetkilileri organiza­syon somnsuz geçmesi için çalışmalarım sürdürüyor. 15 bine kadar seyircilerinin otumlması için portatif tribünün hazırlandığı öğrenildi.

Belediye Başkam Yusuf Ziya Günaydın ise “Güreşimiz heyecanlı ve çekişmeli olacak. Kısa süre önce düzenlenen Kırkpmar başpehlivanlarımız burada olacak. 5 Ağustos’ta burada büyük bir nezaket içerisinde ve saygı içerisinde kıran kırana bir rövanş olacak. Bunu hissediyorum. Türk Milletinin en önemli yağlı pehlivan güreşlerinden birisi olacak. Güreşi ve mil­letimizin özünü seven ve sayan bir kişi olarak bu güreşimizi tertipliyoruz. Bundan sonra da güreş sevgisini, gelecek yıllarda da devam ettireceğiz. Şimdiden pehlivanlarımızı da şimdiden davet ediyoruz. 

Yeni sahamızda çok güzel saygın, Türk Milletine layık bir sosyal güreş tesisi yapıyoruz. Önümüzdeki sene bu etkinliğimizi orada yapacağız. Güreşçilerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Hocalarımıza da ülkemize böyle güzel başpehlivanlar kazandırdıkları için yine aynca teşekkür ediyorum. Bu güreşçilerimizin hepsi İs­parta’da olacak, bu rövanş büyük rövanş. Bu güreş müsabakalarının İsparta’mıza, Türk Milletine gelecek tarihine de hayırlı olsun.Tüm halkımızı bu müsabakalara davet ediyo­rum” dedi.