Isparta'da 15 siyasi partiden 60 ve 3'te bağımsız olmak üzere toplam 63 aday Meclis'e gitmek için yarışacak.

Seçim günü geldi çattı. Seçmenler yarın sandık başına gidecek. Siyasi partilerin milletvekili adayları bugün saat 17.00 ye kadar seçim çalışmalarına devam edecek ve daha sonra ise seçim yasakları nedeniyle propaganda yapamayacaklar.

Seçimlerin huzur ve güven içerisinde geçmesi için de İlimizde her türlü önlem alınmış durumda. İlimizde oy verme işlemi saat 08.00 de başlayıp, saat 17.00 de sona erecek.

Isparta İl merkezi ile Yalvaç, Şarkikaraağaç, Gelendost, Yenişarbademli, Gönen, Keçiborlu, Sütçüler, Senirkent, Uluborlu, Eğirdir, Aksu ve Atabey ilçelerinde toplam 298 bin 551 seçmen bin 257 sandıkta oy kullanacak.

Genel seçimlerde, il merkezinde 539 sandıkta 147 bin 334 kişi oy kullanacak. İlçelerinde sandık ve  secmen sayıları belirlendi.

İlçe seçim kurullarından edinilen bilgilere göre ilçe bazında en çok seçmen Yalvaç'ta bulunuyor. Yalvaç'ta 183 sandıkta 37 bin 847 seçmen vekilini belirlemek için oy kullanacak. İkinci sırada ise Eğirdir yer aldı. Eğirdir'de 116 sandıkta 24 bin 750 seçmen sandık başına gidecek. Şarkikaraağaç'ta ise 88 sandıkta 20 bin 777 kişi oy kullanacak.

2010 yılında yapılan referandumda İsparta merkezinde 381 sandıkta 145 bin 178 seçmen oy kullanmıştı. Merkezdeki seçmen sayısında referandum sonuçlarına göre artış yaşandığa belirlendi. Yalvaç'ta ise 2010 yılında yapılan referandumda 38 bin 652 kişi oy kullanmıştı. 2010 milletvekili genel seçimlerinde ise Yalvaç'ta seçmen sayısında düşüş yaşandı.

2010 yılında yapılan referandumdaki seçmen sayılarına göre Şarkikaraağaç'ta da düşüş yaşandı. 2010 yılındaki halk oylamasında Şarkikaraağaç'ta 21 bin 039 seçmen sandık başına gitmişti.


İŞTE PARTİLERİN ADAYLARI...

Milletvekili Genel Seçimlerinde propagandanın son gününe girilirken, çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren AK Parti, yarınki seçimlerde Isparta'dan 4 vekil çıkarmayı hedefliyor. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İsparta için vekil adaylarından ilk sıraya bir önceki dönemin milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'i yerleştirmişti, ikinci sıraya ise yine aynı par-' tiden daha önce milletvekilliği yapan Recep Özel'i koyan Ak Parti üçüncü ve dördüncü sıraya ise Suat Koiukınk ile Pınar Taner Topsakal'ı uygun görmüştü.

MHP'de de parti lideri Devlet Bahçeli ilk sırayı mevcut Milletvekili S. Nevzat Korkmaz'a verdi. Kork-maz'ı ise Türkmenistan Büyükelçiliği görevinden istifa eden Hüseyin Bıçaklı'yı ikinci sıraya yerleştiren Bahçeli üçüncü ve dördüncü sıraya ise A. Ziya Nuhoğlu ve Ahmet Ayyıldız'ı koydu.

CHP'de ise ilk sırada eski Isparta Valisi Ali Haydar Öner yeralırken, ikinci sırada ise taşrada söz sahibi olan İrfan Bakır yeralıyor. Üçüncü sırada Kadın Doğum Uzmanı Dr. Tanseli Çakmak ve dördüncü sıra da ise Naci Yoldaş'ı uygun görülmüştü.

Isparta'nın tek esnaf milletvekili adayını çıkaran Saadet Partisi'nde ilk sırada Abdulbaki Özyurt bulunuyor. Partinin diğer Milletvekili Adayları ise Hüseyin Yıldızhan, Dinçer Demi rezen ve Adem Oflaz isimlerinden oluştu. HAS Parti'de ise sırasıyla Av. Faruk Algınkılıç, Zehra Kütükçü, Ali Uysal ve Nermin Marulcu Milletvekili adayı olarak gösterilmişti. Seçimlere katılan diğer partilerin aday listeleri ise şöyle:

Demokrat Parti: Nuri Kaplan, Hasan Kaleli, Fikret Sevinç ve Mehmet Ateş. BBP: Erdoğan Ye-şilyayla, Ayşegül Acar, İ.Yusuf Atasağun ve Yusuf Işık. DSP: Erdinç Erarslan, Bİrcan Aslan, Nihat Doğanay ve Hasan isa Güneşsever. DYP: İzzet Bilgin, Hüseyin Ali Durmuş, Doğan Hamza Koyu, Ahmet Savcı. TKP:İskender Ayçan Doğer, Zehra Adıgüzel, Fatma Özbek Şancı, Erol Altıntaş. MMP: Emrah uslu, Ali Altuğ, Nuray Ordu ve Alev Gökdağ. EMEK PARTİ: Şükrü Taş, Sıla Söğütlü, Mehmet Hamdi Balcı, Gönül Karagenç. LDP: Seyit Çakmakçı, Enver Gül-gen, Evrim Mintaz, Serhat Akkaya. MP: Mehmet Zeki Özen, Ali İhsan Başat, Osman Ertuğrul ve Mevlüt Yavuz. HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ: Ali Meydan, Ramazan Aydınlı, Nuri Selim Çetin ve Emine Akgün.

Bağımsızlarda ise Adem Öcal seçimlere en iddialı hazırlanan adayların başında geliyor.Bağımsız adaylık için Öcal'ın dışında Mehmet Deniz Yıldırım ve Mehmet Şevket Savlu'da listede yer alan diğer adaylar arasında bulunuyor..

Demokrat