Mart ayı şanına yakışanı yapmadan gitmeye niyetli değil. Ağaçlar çiçek açmış bahar iyiden iyiye kendini hissettirmeye başlamışken Meteoroloji İşleri Müdürlüğü herkesi şaşırtan haberi verdi. Yarından sonra perşembe ve cuma günü bir çok ilde kar yağışı bekleniyor. Sıcaklık da şok düşüşler olacak ve meyve ağaçlarını donduracak soğuklar görülecek. İşte meteorolojinin yayınladığı hava raporu:

Yarından sonra kar geliyor! Meteorolojiden şaşkına çeviren açıklama - Sayfa 2

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarında yarından itibaren şok bir düşüş görülecek. Sıcaklık 7 ile 10 derece arasında düşecek. Hava sıcaklığının düşmesi ile birlikte ilk olarak perşembe doğu illerinde kar yağışı etkili olacak. Bu illler, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Erzincan, Erzurum, Kars,  Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Van, Bitlis ve Hakkari çevreleriyle Siirt ve Şırnak olacak. 

Yarından sonra kar geliyor! Meteorolojiden şaşkına çeviren açıklama - Sayfa 3

Cuma günü İç Anadolu da kar var
Kar yağışı cuma günü etki alanını iç kesimlere kaydıracak ve Konya, Niğde, Kayseri başta olmak üzere bir çok ilde kar bastıracak. Meteorolojinin tahminine göre cuma günü kar yağışı beklenen iller şöyle: Aksaray, Sivas, Karaman, Niğde, Kayseri, Nevşehir, Konya, Gümüşhane, Erzincan, Erzurum, Bingöl, Tunceli, Muş, Ağrı, Kars, Ardahan, Artvin, Bitlis, Van ve Hakkari.
Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Amasya ve Tokat illerinde de karla karışık yağmur bekleniyor. 

Seçimlerde hava nasıl?
Cumartesi günü de kar yağışı iç anadolu bölgesindeki etki alanını genişletip devam edecek. 31 Mart yerel seçimlerinin yapılacağı pazar günü kar yağışı doğu illerinde devam edecek. İç Anadolu bölgesinde ise 2 gün boyunca kar yağışı alan illerde bu kez karla karışık yağmur görülecek. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin altında olacak. İşte Isparta için 5 günlük hava raporu: