Doğayı korumak ve yaşam haklarını savunmak amacıyla ''Anadolu'yu vermeyiz'' sloganıyla Antalya'dan yola çıkan 4 kişilik ekip, eşekleriyle birlikte Isparta'nın Eğirdir ilçesine ulaştı.
Büyük Anadolu yürüyüşünün Batı Akdeniz kervanı olarak 21 gün önce yola çıkan Elif Arığ, Tayfun Sevimli, İbrahim Bardakçı ve Tamer Cesur Eğirdir'de mola verdi.
Elif Arığ, Eğirdir'de yaptığı basın açıklamasında, yolun 266 kilometresini tamamladıkları yollarını Ankara'da sonlandıracaklarını bildirdi. Yaşam haklarını savunmak ve doğayı korumak amacıyla yürüyüşe çıktıklarını söyleyen Arığ, şöyle konuştu:
''Binlerce yıldır insan uygarlığının beşiği olan Anadolu, bugün eşi görülmemiş bir yıkımla karşı karşıya ancak çoğunluk bu büyük yıkımın farkında değil. Son on yıl içinde tüm sularımız enerji şirketlerinin eline geçti. Üzerlerine binlerce HES ve baraj kuruluyor. Dağlarımız maden şirketleri tarafından parsellendi, delik deşik ediliyor. Yaşamımız ve geleceğimiz nükleer ve termik santrallerle tehlike altında. Feryadımızı duyan yok. binlerce yıldır ekip biçtiğimiz tohumlar, yok olmaya başladı. Ormanlarımız parça parça kesiliyor.''
İnsanların, doğduğu bereketli topraklarda artık doyamaz hale geldiğini aktaran Arığ, bu gidişata ''dur'' demek için yola çıktıklarını belirtti. Eğirdir'de Eğirdir Gölü'ndeki tehlikeye de duyurmak istediklerini söyleyen Arığ, Türkiye'nin ikinci büyük tatlı su gölü Eğirdir Gölü'nün de kirlenme tehlikesi yaşadığını kaydetti. Göl kenarına hayvan leşleri, kimyasal atıklar, şehir yaşamının çöplerinin dökülmesi ve temizlemek yerine üzerinin hafriyatla kapatılmasının içme suyunun kirlenmesine neden olduğunu ifade eden Arığ, yetkililer tarafından biran önce yapılan yanlıştan geri adım atılması gerektiğini vurguladı.
Arığ, dil, din, ırk ve siyasi görüş ayrımı gözetmeksizin vatandaşları Ankara'ya kadar yürüyüşe davet etti. Bütün kervanların Ankara'da buluşacağını söyleyen Arığ, seslerini toplu halde duyurmak istediklerini belirtti.
Arığ, ekibin yanında bir de eşeğin olduğuna dikkati çekerek, eşeğin malzemeleri taşadığını bildirdi.
Konuşmanın ardından ekip, ''Anadolu'yu vermeyiz'' yazılı pankartla yürüyüşe geçti.