Milletvekili Özel, partisini eleştiren muhalefete de sert sözlerle yanıt verdi.  Eleştirmek çok kolay. Bunu siyasi istismara çevirmememiz gerekiyor. Isparta’ya gelen diğer partilerin Değerli Başkan yardımcıları olayları çarpıtmamaları gerekirdi. Isparta’da Vatandaşla hemhal olmaları gerekirdi.

İktidarımızın kararlılığı, Cumhurbaşkanımızın hızla çözün emri  ve Bakanımızın Destekleriyle kriz olabilecek en kısa sürede çözülmüştür.

Hayat normale döndüğü zaman yapılan tüm yerleri, yıkılan direkleri, hasarın boyutunu göstermek istiyoruz.  Yaşanan sorunların ciddiyeti o zaman daha iyi anlaşılacaktır. 
Biz burada vatandaşımıza her türlü şikâyetini, anlayabiliyor, hak veriyoruz,  hayat konforundan 4 gün soğukta bekletmek, elektriksiz bekletmek gerçekten sıkıntılı. Biz bu yaşattığımız bütün problemlerden dolayı vatandaştan özür dileriz ve haklarını da helal etmelerini isteriz.

“DEVLET TÜM İMKANLARINI ISPARTA İÇİN SEFERBER EDİYOR” 

Isparta'da yaşanan elektrik kesintisinin ardından devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini söyleyen AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi ve Isparta Milletvekili Recep Özel, "yaşattığımız mağduriyetten dolayı vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Haklarını helal etsinler" dedi. Milletvekili Özel, partisini eleştiren muhalefete de sert sözlerle yanıt verdi.

Isparta’da hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı, elektrik kesintisine neden oldu. Yaşanan kesintinin ardından 14 farklı ilden 600’ün üzerinde personel Isparta il ve ilçe merkezlerini enerjiye kavuşturdu. Kırsalda ise çalışmalar sürüyor.

Yaşanan süreçle ilgili AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi ve Isparta Milletvekili Recep Özel değerlendirmelerde bulundu.

* Milletvekili Özel: 3. Trafo merkezini Isparta’ya kazandıracağız
Yaşanan süreçten dolayı vatandaştan özür ve helallik dilediklerini söyleyen Recep Özel, “bu tür olayların tekrar yaşanmaması için elektrik altyapısını güçlendirip, 3. Trafo merkezini kuracağız” dedi.

Milletvekili Özel açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Ortada yıkılan direkler var, kopan teller var. O gün havanın nemli olmasından kaynaklanan buzlanma olayından dolayı çok fazla miktarda elektrik tellerine yüklenmiş. Bunun akabinde Bakanımızın talimatıyla ekipler Isparta’ya geldi. Türkiye’nin 14 değişik ilinden elektrik ekipleri buraya geldi. Jeneratörler geldi. İl merkezi ve ilçe merkezlerindeki sorunlar çözüldü. Köylerimizde bugün, yarın halledeceğiz.

Biz burada vatandaşımızın her türlü şikâyetini anlıyoruz. Hayat konforundan onları uzakta tutmak, 4 gün soğukta bekletmek, elektriksiz bekletmek gerçekten sıkıntılı. Biz bu yaşattığımız bütün problemlerden dolayı vatandaşlarımızdan özür dileriz ve haklarını da helal etmelerini isteriz. 
Bundan sonra bu olayların yaşanmaması için de elektrik alt yapımızın güçlendirilmesi, dağıtım ileti hatlarının yer altına alınması için çalışacağız. Geçmişte şu oldu, bu oldu. Bunları bırakıp, inşallah Isparta 3. Trafo merkezini Isparta’ya kazandıracağız.  Biliyorsunuz, Belediye bunun kararını almıştı. 3. Trafo merkezini de Isparta’ya kazandırarak, iletim hatlarını da inşallah daha da yenileyerek, bu sorunun tekrar yaşanmaması noktasında çaba göstereceğiz. Keşke yaşanmasaydı, keşke yaşatmasaydık.”

Milletvekili Özel: Deregümü ve Çünür’deki sera üreticilerinin mağduriyeti giderilecek

İhtiyaç sahibi vatandaşlara ilave destekleme yapacaklarının altını çizen Milletvekili Özel, Deregümü ve Çünür bölgesinde seraları zarar gören üreticilerin mağduriyetlerinin giderileceğini ifade etti. Özel, “Burada mağdur olan vatandaşımızın, ihtiyaç sahiplerinin de ilave olarak desteklenmesini sağlayacağız. Kış günü de soğuk geçiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızdan vakfımıza ilave bir ödenek göndererek, sosyal yardımları arttırma noktasında bir çalışmamız var. İlave kömürlerde taktim ettik, vatandaşımıza dağıtılacak. Seralarımızın tespitleri yapıldı. Bunlarında ödeme noktasında AFAD gerekli çalışmaları yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla giderilmeye çalışıyor” diye konuştu.

* “Yaşananları siyasi şov haline getirenlere yazıklar olsun”

Yaşanan süreçten dolayı mağdur olan vatandaşların olduğunu ancak bunun siyasi malzeme olarak kullanılmasına tepki gösterdiklerini söyleyen Milletvekili Özel, “Sahada şov yaparak yapılmayanı göstererek kendi hanesi için çalışan siyasi partilere yazıklar olsun diyorum” dedi.

AK Parti YSK Temsilcisi ve Isparta Milletvekili Recep Özel, “Ben Belediyenin bütün sokaklarını açtığına şahidim ama Isparta’nın araba problemi var. Yol kenarını otopark olarak kullandığımız için bütün sokaklara dozer geçmiş ama karlar köşelerde kalmış. Eleştirmek çok kolay. Hayat normale döndüğü zaman yapılan tüm yerleri, yıkılan direkleri, hasarın boyutunu, sorunlar tamamen bittikten sonra vatandaşımıza göstermek istiyoruz. 

Sayın Bakanımız yurt dışındaydı. Gelir gelmez Isparta’ya intikal etti. Elektrik problemini çözme noktasında büyük bir ilerleme ortaya koydu. İçişleri Bakan Yardımcımız İsmail Bey’de sürekli buradaydı. Sıkıntıyı en aza indirmek, problemleri çözmek için devlet bütün imkânlarıyla Isparta’ydı. Bakım onarım ekibi sahaya sürüldü. Devlet bütün imkânlarını kullandı. CHP ve İyi Parti’nin Genel Başkan Yardımcıları Isparta’ya gelmiş. Gelsinler, vatandaşlarla hemhal olsunlar. Siyasi düşüncelerini kullansınlar ama kullanırken doğru bilgiyi, ne olduğunu anlayarak açıklama yapsınlar.

Buraya gelerek AK Parti dönemini karalayarak, siyasi şov çıkartmasınlar. Hiçbir siyasiye, siyasi partiye bu yaramaz. Sahada şov yaparak, yapılmayanı göstererek kendi hanesi için çalışan siyasi partilere yazıklar olsun diyorum. Afet durumunda gelirsin, kriz masasında sıkıntıyı söylersin birlikte bunu aşabiliriz. Köşeye sıkıştırdım, AK Parti bitti, köylere elektrik gitmedi, vatandaş mağdur diyerek iktidara gelme şansı yok. Isparta’mız kaç yıldan beri kuraklık yaşıyordu, yağan karada şükür ediyoruz.

Bunun önlemlerini alma noktasında biz sorun varsa uyaracağız. Hazırlıksız yakalanma gibi bir durum yok çünkü afaki bir yağış var. Belli mağduriyetler yaşanacaktır. Bir kez daha yaşattığımız mağduriyetten dolayı vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Haklarını helal etsinler. Sabırlarından dolayı hepsine teşekkür ediyorum.” dedi.

Ramazan Bayramı'nda Parklar Ziyaretçi Akınına Uğradı Ramazan Bayramı'nda Parklar Ziyaretçi Akınına Uğradı

Isparta Express - Haber32