Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Ekrem Akyiğit, son yapılan araştırmalarda, Türkiye'deki 81 il içinde Isparta'nın yaşanabilir en iyi ikinci il olarak belirlendiğini vurgulayarak, Türkiye'nin önde gelen markalarının bu ile odaklandığını bildirdi.
    

BMD Başkanı Akyiğit yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin önde gelen 20 markasıyla, Aralık 2009'da açılması planlanan Isparta'nın ilk alışveriş merkezi ''IYAŞ Park Yaşam Merkezi'ni ziyaret ettiklerini belirterek, ''tüketici-marka-AVM''üçgeninin oluşması için çaba harcadıklarını kaydetti.


     Markaların, AVM yatırımcılarının ve müşterilerin birlikte kazanacakları projeleri tanıtmak amacıyla çeşitli faaliyetler düzenlediklerini kaydeden Akyiğit, şöyle devam etti:
     ''Bu kapsamda, BMD ve Target Store Danışmanlık'ın organizasyonuyla, 20'den fazla BMD üyesi firmayla Isparta IYAŞ Park Yaşam Merkezi inşaatını gezdik.

Proje, Isparta'da 10 girişimcinin ortaklığıyla 1997'de kurulan ve halkın katılımına da açılarak 2100 ortağa ulaşan yerel bir şirketin yatırımı. Isparta'nın ilk ve tek gerçek anlamdaki alışveriş merkezi projesi olan IYAŞ Park Yaşam Merkezi 30 bin metre kare kiralanabilir alana sahip. AVM'de 140 mağaza yeri bulunuyor. 1.250 araçlık otopark kapasitesine sahip AVM'de yapı market, süpermarket, 6 salonlu sinema, çocuk eğlence alanı, bowling alanı ve buz pisti yer alacak.''


     Isparta'nın, merkez ve çevre ilçeleriyle beraber 670 bin nüfusa sahip gelişmiş bir üniversite kenti olduğunu anlatan Ekrem Akyiğit, BMD olarak üye markaların bu AVM'ye yönlendirilmesinin nedenlerini ise şöyle sıraladı:
     ''Isparta kenti, son yapılan araştırmalarda, Türkiye'deki 81 il içinde yaşanabilir en iyi ikinci il olarak belirlenmiştir.


     Kentte kurulu olan Süleyman Demirel Üniversitesi'nde öğrenim gören 55 bin öğrenci, Isparta'yı, Türkiye'de üniversite yoğunluğu sıralamasında ikinci il konumuna getirmiştir.
     Kentteki ekonomik gelişmişlik göstergesi olarak, Isparta'da bankalardaki TL ve yabancı para cinsinden mevduat toplamı 1 milyar dolara yakındır. Isparta 81 il içinde bankalardaki mevduat büyüklüğüyle 30. sıradadır.''


     Ekrem Akyiğit, Isparta'nın, öğrenci-yoğun bir kent olmasının yanında, asker nüfusuyla da dikkati çektiğini belirterek, hiç alışveriş merkezi bulunmayan ve insanların alışveriş merkezi deneyimi için Antalya'ya gittikleri bir ortamda, müşterilerin mutlu, güvenli, eğlenceli, hijyenik, kayıtlı ekonominin kurallarının işlediği, ailece hoş zaman geçirip ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bu AVM projesini markalar, tüketiciler ve Isparta kenti için önemli bir fırsat olarak değerlendirdiklerini sözlerine ekledi.