Son zamanlarda sık karşılaşılan telefon dolandırıcılığına bir yenisi daha eklendi. Bu sefer vicdansızların hedefindeki Gülistan Mahallesi’nde tek başına yaşayan 90 yaşındaki Ahmet Turgul’du. Kendisini polis müdürü olarak tanıtan şahıs, telefon ile ulaştığı Ahmet Turgul’u ‘terör’ suçuna bulaşmakla korkuttu.

1 saat boyunca Ahmet Turgul ile konuşan dolandırıcı, eve göndereceği komisere paraları teslim etmesini istedi. 90 yaşındaki Ahmet amca da polis gibi davranan şahıslara inanıp 19 bin TL’lik birikimini dolandırıcılara teslim etti. Sonradan dolandırıldığını anlayan Ahmet Turgul, polise başvurdu.

19 bin TL’si dolandırılan Ahmet Turgul, başından geçen olayı şöyle anlattı:

“Ben evde yalnız yaşayan bir insanım. Telefon geldi, Emniyet Müdürlüğü’nden aradıklarını söylediler. Telsiz sesleri geliyordu ben de inandım. 1 saat boyunca benle konuştular. Terör suçundan bahsettiler. Eve bir komiser göndereceklerini paraların seri numarasına bakıp geri vereceklerini söylediler. Ben telefonla konuşurken komiser dedikleri adam eve geldi. Paraları teslim ettim, gitti. Sonradan dolandırıldığımı anladım.”