Dinar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ve Kınık Köyü Muhtarlığınca ortaklaşa organize edilen proje kapsamında yaşlılara sabah kahvaltısı ve akşam yemeği veriliyor.

Dinar’a bağlı Kınık Köyünde70 ve üzeri yaklaşık 20 vatandaşa “Yaşlılarımız Köyümüzün Misafiri” projesi kapsamında sabah kahvaltısı ve akşam yemeği verilmeye başlandı.

Amaç; yalnız yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması, sıcak yemek yiyebilme imkânının sunulması ve yemek zamanlarında bir araya gelmelerini sağlayarak yalnız olmadıklarının hissettirilmesi.

Proje kapsamında verilen ilk akşam yemeğine Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya ve daire amirleri de katıldı.

Yemeğe gelen yaşlı vatandaşlar ile sohbet eden hal-hatırlarını soran Kaymakam Kapankaya “Çok güzel bir proje, elbet bir gün bizde yaşlanacağız. Bu proje ile yaşlı vatandaşlarımız günlük taze sıcak yeme imkânına kavuştular. En önemlisi de yemek saatlerinde bir araya gelerek birbirleriyle sohbet edip yalnız olmadıklarını hissediyorlar. Bu vesileyle Kınık Köyünde imece usulüyle faaliyete geçirdiğimiz bu projenin yaşlı vatandaşlarımıza hayırlı olmasına temenni ediyorum.” dedi.

 Yemeğe katılan yaşlılar çok mutlular.

Sevinçlerini paylaşan yaşlılar; “İmkânın olsun ya da olmasın evde tek başına bir kap sıcak yemek yapanın olmayınca zor oluyor. Sıcak yemeğin olsa da bir çift sohbet yapacak kimseyi arıyor insan. Ama sizlerin sayesinde bu şekilde bir araya gelip hem sıcak yemek yeme imkânı buluyoruz, hem de sohbet ortamı ile yalnız olmadığımız hissediyoruz. Yaşlı insanlar olarak yüreğimize, kalbimize dokunan bir iş yaptınız. Allah hepinizden razı olsun.” Dediler.

 Kınık Köyünde yirmi yıla yakın kahvecilik yapan bir vatandaş ise; “Akşamüzeri oldu mu herkes evine gidiyor.  Ama o yaşlı amcalar kahve köşelerinde yemeğe kim çağıracak diye kapılara bakıyorlardı.  Emeği geçenlerden Allah razı olsun.” Şeklinde konuştu.

,