''Yalnız Değilsiniz''

İçişleri Bakanlığı, Gerontologlar Derneği'nin ''Yaşlılara Destek Projesi'ni (GERODES)'' onayladı. Dernek Başkanı Uzman Gerontolog Faruk Yaşar Gürdal, ''yaşlı bakımı- hastalıkları ve hakları'' konusunda halkı aydınlatma ve bilinçlendirme çalışmaları yapacaklarını söyledi.

-Belediyeler ile işbirliği

Dazkırı, Sandıklı, Emirdağ ve Dinar'da eğitim programları düzenleneceğini kaydeden Gürdal,  ''Proje Aralık 2018 tarihine kadar devam edecek. Projeden faydalanmak isteyenler Güerontologlar Derneği'ne müracaat edebilirler'' açıklamasını yaptı.

-En Güzel Sosyal Sorumluluk Projesi

Gerontologlar Derneği'nin hazırladığı ''Yaşlılara Destek Projesi (GERODES)'' İçişleri Bakanlığı tarafından onaylandı. İçişleri Bakanlığı Dernekleri Dairesi Başkanlığı, eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında projeye 45 bin 500 TL hibe fon sağladı. Proje kapsamında Dernek, ''yaşlı bakımı- hastalıkları ve hakları'' konusunda çalışmalar yapılacak.

Gerontologlar Derneği Başkanı Uzman Gerontolog Faruk Yaşar Gürdal, 2016 yılı içerisinde kurulmuş olmalarına karşın İçişleri Bakanlığı'nın hibe fonu ile önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını söyledi. Afyonkarahisar'da desteklenen en iyi iki projeden birinin GERODES olduğunu belirten Gürdal, amaçlarını şöyle açıkladı:

''Afyonkarahisar ve ilçelerinde yaşlı bakımı, yaşlı hastalıkları ve yaşlı hakları konusunda halkı aydınlatma çalışmaları yapacağız. Yine proje boyunca yalnız yaşayan yaşlılarımıza dönük çalışmalarımız olacak.''

-Belediyeler başvuruda bulunabilecek

Projenin Aralık 2018 tarihine değin devam edeceğini kaydeden Gerontologlar Derneği Başkanı Uzman Gerontolog Faruk Yaşar Gürdal, ilk etapta Dazkırı, Sandıklı, Emirdağ ve Dinar'da eğitim programları düzenleneceğini ifade etti. Projeden yararlanmak isteyen tüm belediyelerin Gerontologlar Derneği'ne başvurabileceğini anlatan Gürdal, sözlerini şöyle sürdürdü:

-3 üniversite projeye katkı verecek

''İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa, Yakın Doğu Üniversitesi (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) ve Akdeniz Üniversitesi'nden (AÜ) Geronotolog ve Gerontoloji öğrencileri de bir araya gelecek. Böylelikle mesleki diyalog da geliştirilmiş olacak.

Proje yazım aşamasında Gerontologlar Derneği'ne desteklerini esirgemeyen Dinar Kaymakamı Mustafa Şahin ve Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar'a tüm ekibim adına sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıca yaşlılarımıza en uygun şekilde hizmet edebilmemiz için bizleri yetiştiren Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan'a ve tüm hocalarımıza şükranlarımı sunuyorum.''

-Proje çıktılarını Türkiye'ye dağıtacağız

Afyonkarahisar merkezli bir Dernek kurduklarını; ancak İçişleri Bakanlığı'nın hibe fon sağladığı projenin çıktılarını tüm Türkiye'nin diğer bölgelerine dağıtacaklarını kaydeden Gürdal, farklı kentlerde çalışmalar yapma yönünde planlarının mevcut olduğunu sözlerine ekledi.