Sağlık İl Müdürü Uz. Dr. Süleyman Önal; “Yaşamın en temel gereksinimlerinden olan beslenme, anne karnındaki bebeğin sağlığından yaşlılık dönemindeki kişinin sağlığına kadar tüm yaş gruplarını ve yaşam kalitelerini etkileyen en önemli faktörlerden olup özellikle yaşlılıkta çok önemlidir” dedi.

Önal; “Sağlığın korunması ve geliştirilmesinde doğru beslenme alışkanlıklarının kazanılması, hareketli bir yaşam tarzının benimsenmesi son derece önemlidir.

Obezite (Şişmanlık) kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, şeker gibi hastalıklar için de temel risk faktörü oluşturmaktadır.

İlimizdeki Huzurevi sakinlerine sağlık için spor yapmayı yaşam tarzı olarak benimsetmek, bunun için kapsamlı bir çalışma yapmak, böylece sağlıklı bir yaşlılık dönemi geçirmelerini sağlamak projemizin başlatılmasına sebep olan faktörlerdir.

Yaşlanma, anne karnından başlayarak yaşamın sonlanmasına kadar devam eden bir süreçtir. Bu sürecin daha sağlıklı geçirilmesi için sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite çok önemlidir.
Sağlık Müdürlüğü olarak Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle, sağlığın korunması, geliştirilmesine yönelik davranış değişikliği oluşturmak için Huzurevi sakinlerimizle İKİNCİ BAHAR projemizi başlatmış bulunuyoruz.

Isparta il merkezindeki Huzurevinde düşünülen proje, her çarşamba saat 14.00-17.00 arası orada kalan yaşlılarımıza her gün aktivite yapma bilincini oluşturmak, sağlıklı beslenme bilinci ve hijyen alışkanlığı kazandırmak.

Yaşlılarımızın moral ve motivasyonunu en üst seviyeye çıkarmak için yapacağımız fiziksel aktivitelerde onlara süt- meyve suyu-badem-fındık gibi yiyeceklerin yanı sıra, etkinliklerde başarılı olanları küçük hediyelerle onure etmeyi planlıyoruz” diye açıklamada bulundu.