Her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanmakta olan ‘Yaşlılar Haftası’ çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Kutlamalar kapsamında Huzurevi Vakfı İkinci Başkanı Nafi Aras başkanlığında huzurevi sakinlerinden oluşan heyet Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti. Ziyarete İl Sosyal Hizmetler Müdürü Mahmut Altunay ve Huzurevi Müdürü İhsan Eren’de eşlik etti.

Huzurevi vakfı olarak yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgiler veren Huzurevi Vakfı İkinci Başkanı Nafi Aras; “Yaklaşık 3 yıldır faaliyetlerimiz devam ediyor. Saygı, sevgi ve dayanışma içerisinde bu haftayı da en güzel şekilde kutlayacağız. Bu kapsamda huzurevi sakinlerimiz için çeşitli etkinlikler yapacağız, sizleri de bu etkinliklerimize davet ediyoruz” dedi.

VALİ OĞUZ; “YAŞLIYA HÜRMET MEDENİYETİN ÖLÇÜSÜDÜR”

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Vali Memduh Oğuz, huzurevi sakinleriyle tek tek ilgilenerek; “Bende yarın size ziyarete geleceğim, inşallah yarında beraber oluruz. Gününüzü kutluyorum, yaşlıya hürmet medeniyetin ölçüsüdür. Bir toplum yaşlısına ne kadar değer veriyorsa, hürmet gösteriyorsa o oranda medenidir.

Yaşlılık insanoğlunun kaderidir, o bakımdan herkes bu konuda daha duyarlı olmalıdır. Ayrıca yaşlıların tecrübesi vardır, hayat anlayışları vardır, bu bakımdan onlara göstermiş olduğumuz saygı çok önemlidir. Tecrübe demek aynı zamanda emek demektir, onlar emek veridiler, çeşitli acı tatlı hatıraları taşırlar, bizler onların hatıralarına, emeklerine saygı gösteriyoruz.

Bizim toplumumuz yaşlılara değer verir, milli geleneklerimiz içerisinde yaşlılara saygı en önde gelen özelliklerimizden biridir. Buradaki huzurevi Türkiye’ye örnek bir huzurevi, çünkü sadece huzurevi fonksiyonunu ifa etmekle kalmıyor pek çok ferdin ihtiyacına cevap veriyor. Üstelikte kendi gayretleriyle oluşturulmuş, Isparta’nın bağrından çıkmış bir hizmet olarak yürütülmekte, dışarıdan destek almadan tamamen gönüllülük esası içerisinde yapılan bir çalışma. O bakımdan huzurevi derneğine ve vakfına teşekkür ediyorum” dedi.