Finans piyasasında altın hesabı yükselen bir değer. Bankalarda oluşturulan altın hesabı sayesinde evlerde, kasalarda ve benzeri yerlerde atıl bir şekilde bekletilen ziynet eşyaları finans kuruluşları aracılığıyla ekonomiye dönüştürülüyor. Bu alana ağırlık veren bankalardan birisi de Kuveyt Türk Isparta Şubesi.

HEDEF:YASTIK ALTI

            Mülkiyet olarak bir taraftan Kuveyt devletine bir taraftan da Türkiye devletine dayanan Kuveyt Türk’ün altın hesabına yönelik faaliyetlerindeki iddiası ilk kez İstanbul Altın Borsası’na üye olan ve en çok işlem gören kurum olmasına dayanıyor. Yastık altındaki altınları toplayarak ekonomiye kazandırmayı hedefleyen Kuveyt Türk, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği altın toplama günü sayesinde önemli bir başarıya imza attı.

ALTIN HESABINA

KAR PAYI DAĞITILIYOR

            Kuveyt Türk Isparta Şube Müdürü Necmettin Gökpınar, 3 gün süren altın toplama günü sayesinde çok miktarda ziynet eşyasının altın hesabında toplandığını anlattı. Böylece atıl paranın ekonomiye kazandırıldığını belirten Gökpınar, Kuveyt Türk’te hesabı olanların ya da hesabı olmayanların veznelerden külçe altın alabileceğini söyledi. 1 kg üzerindeki külçe altınlar içni müşterilerin birkaç gün bekletildiğini kaydeden Gökpınar, Kuveyt Türk altın hesabında karpayı dağıtımı da yapıldığını söyledi. Altın hesabı olanlara 3’er aylık dilimlerde 1, 2’şer gram kar payı dağıtıldığını anlatan Gökpınar, bankasının mevduatta Isparta’nın 5.bankası olduğunu iddia etti.

SARRAF GİBİ ATM

            Isparat Şubesi’nin Kuveyt Türk şubeleri arasında bölgede birinci olduğunu da kaydeden Gökpınar, ATM’lerden dilenirse 1,2’şer gramlık altınlar satın alınabildiğini kaydetti. Gökpınar, hesabı olanların hesabından, olmayanların da ücreti karşılığında altın satın alabildiklerini söyledi.

GİŞE MEMURLUĞUNDAN

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE

            1974 Afyonkarahisar doğumlu olan Kuveyt Türk Isparta Şube Müdürü Necmettin Gökpınar, gişe sorumluluğundan başladığı meslekte müdürlüğe kadar yükseldi. Afyonkarahisar’da Kuveyt Türk’e gişe sorumlusu olarak giren Gökpınar, daha sonra kurum yöneticisi, İzmir’de ticari satışlar yöneticisi olarak çalıştı. Gökpınar, 19 Mayıs 2010 tarihinden buyana da Isparta Şube Müdürü olarak görev yapıyor.

2 UCU 2 DEVLETE DAYANIYOR

            Yüzde 62’si Kuveyt faynıl louse şirketine ait olan bankanın iki ucu 2 devlete dayanıyor. Bankanın yüzde 9’u İslam Kalkanma Bankası’na, yüzde 9’u Kuveyt Devleti SGK kurumuna, Yüzde 18’i TC Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne, yüzde 2’si de diğerkişilere ait.