'Yatırımcının önünü açmak zorundayız'

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, "Artık Isparta'da yatırım yapmak istediğinde 'yer bulamıyorum' gibi bir tartışma olmayacak. Isparta'nın bütün unsurları ile yatırımcının önünü açmak zorundayız" dedi.

Vali Şehmus Günaydın, Isparta'da özel yatırımların önünün açılması noktasında herkese görev düştüğünü söyledi. Yatırımların önündeki sorunların tespit edilip, çözümleneceğini belirten Vali Günaydın, bu konuda engelci tavrı kabul etmediklerinin altını çizdi. Sanayici ve yatırımcılar için desteklerin devam ettiğini aktaran Günaydın, "Sanayi bölgesindeki kamulaştırmayla ilgili sorunu çözdük. Organize Sanayi Bölgesi yönetimi de geri kalan işleri halledecek. Artık Isparta'da yatırım yapmak istediğinde 'yer bulamıyorum' gibi bir tartışma olmayacak. Isparta'nın bütün unsurları ile yatırımcının önünü açmak zorundayız. Bunu yaparken kurumlar arasında koordinasyon olması lazım" dedi.

Isparta'da avantajlı sektörlerde mesafe almak için her türlü desteği verdiklerini vurgulayan Günaydın, "Avantajlı sektörlerimizden bahsederken ilk olarak tarımı kast ediyordum. İlimiz ciddi bir tarım şehri, bugün Türkiye'nin en önemli elma ve kiraz üreticilerindeniz. Gülde dünyada birinci sıradayız. Lavanta yeni yeni gelişiyor. Bunlar ilimiz adına son derece önemli olaylar. Gülün olması hem tarımsal alanda hem de turizm alanında katkılar sağlar. Lavanta aynı şekilde. Biz bu üretimi yaparken bunun yanında üretimin nasıl sürekli yapabileceğimizin tedbirlerini almaya çalışıyoruz. Bununla ilgili BAKA'da proje yapmıştık. Tarımsal ilaçların kullanımı ile ilgili arkadaşlarımız çalışıyor. Dekar başına düşen verimi artırmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Gülün Isparta için önemli bir ürün olduğunu kaydeden Günaydın, BAKA'dan alınan kararla kente akredite laboratuvar yapılacağını belirtti. Yıllardır birçok kesimin dile getirdiği ama gerçekleşmeyen laboratuvarı üniversiteyle birlikte kuracaklarını aktaran Günaydın, bunun tarım sektörü için önemli bir yatırım olduğuna işaret etti.