Yıllardır Kabuğunu Kıramayan Isparta' ya gelen büyük fırsatlar bürokratik işlemler ve siyasi baskılar nedeniyle hep bekledi yada yok edildi.

Günümüzde ise ise buna en canlı örnek 32 Katlı olarak yapılacak ve şehrin çehresini değiştirecek olan Dema Yapı projesi Rosa Residence. İnşaat yaklaşık 1 yıldır çeşitli işlemler nedeniyle başlatılmadı, şimdilerde ise Belediye Başkanı Günaydın' ın talimatı ile proje olur olmaz tartışması yapılacak.

Meclis üyelerinden oluşan komisyon, güvenlik-teknoloji-denetim sürecine ilişkin meslek örgüt temsilcileri ile uzmanların görüşüne başvuracak

Belediye Meclisi’nin kasım oturumunda imar değişikliği talebi doğrultusunda alınacak kararla kaderi belirlenecek olan Rese Residance (İkiz Kule) Projesi’nde önemli bir gelişme yaşandı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın isteği doğrultusunda ikiz kule projesinin yapım ve kontrol sürecine ilişkin soru işaretlerini gidermek amacıyla özel bir komisyon oluşturuldu. AKP ve DP gruplarından birer temsilcinin katılımıyla oluşturulan komisyon, bu projeye ilişkin uzman kişileri görüşüne başvurulacak.

 SORU İŞARETLERİ AYDINLATILACAK

Edinilen bilgiye göre, Rose Residence Projesiiçin oluşturulan komisyonda İmar komisyon Üyeleri ile AKP’en Uğur Büyükçulcu ve DP’den Nuri Selçuk görev yapacak. Komisyon, karar aşamasında yüksek katlı projenin Isparta için olup olmadığı üzerinde duracak. 1 derece deprem kuşağındaki Isparta’da yüksek katlı binanın yapımı için kullanılacak yapı teknolojisi ve bu teknolojinin kontrol imkanına ilişkin soru işaretleri aydınlatılacak.

 ISPARTA 1. DERECE DEPREM KUŞAĞINDA

Isparta’nın 1. derece deprem bölgesinde yer alması da bu binanın uygunluğuna ilişkin tartışmaları gündeme getiriyor. Uzmanların fikrine başvurulurken yüksek katlı binanın uygunluğuna ilişkin soru işaretlerinin de aydınlatılması amaçlanıyor. Komisyonun yaptığı çalışma daha sonra başkanlık makamına sunulacak.

 KARARI MECLİS VERECEK

DEMA İnşaat’ın eski Koteks Fabrikası arsası üzerinde geliştirdiği ve içinde alışveriş merkezinin de bulunduğu 32’şer katlı ikiz kule projesinde gereken imar değişikliğinin yapılabilmesi için inşaat yapılacağı mevkiden 9bin m2’lik sosyal donatı alanı gösterilmesi zorunlu tutuluyor.

Konu şimdi Meclis İmar Komisyonu’nun gündeminde, kasım döneminde Meclis gündemine taşınması bekleniyor.