Yaz Kur'an kursları, Isparta'ın tüm camilerinde büyük bir ilgi ile devam ediyor.

Isparta'da tüm Camilerde olduğu gibi Bilal-i Habeşi Camisine gelen öğrencilerde derslerinden ve hocalarından çok memnun ve mutlular. 

Okulların tatil olmasını fırsat bilerek yaz Kur'an kurslarına akın eden Isparta'daki öğrenciler, Kur'an-ı Kerim ile temel dini bilgiler öğrenip, bol bol aktivitelerde bulunuyorlar.

Bilal-i Habeşi Cami Dernek Başkanı Bekir Görgülü , öğrencilerin sabırsızlıkla camiye geldiklerini söyledi.

'Çocuklar özlemle camiye dönmeyi bekliyorlar'

Öğrencilere eğitimlerini severek verdiklerini ifade eden Dernek Başkanı, 'Verdiğimiz dersin dışında öğrencilerimiz için çeşitli etkinlikler de düzenliyoruz. Çocuklarla oyun oynuyoruz. Çocuklar eve gittiklerinde özlemle camiye dönmeyi bekliyor. Hatta cumartesi pazar günleri bile gelmek istiyorlar. Çocuklarımızda her zaman cami ve ders özlemi var. Yaz Kur'an kurslarımız bittikten sonra derslerimiz devam edecek. Okul eğitimi başladığında sabahları okula gidiyorlar. Bunun için akşam yatsı arası ders vermeye devam ediyoruz. İsteyen öğrencilerimiz eğitimlerine devam edebilirler.' diye konuştu.

'Camiye gitmek için can atıyoruz'

Camide gördükleri derslerle birlikte birçok etkinlik de yaptıklarını söyleyen kurs öğrencileri, 'Yaz Kur'an Kursu başladığından beri buraya geliyoruz. Her ders arasında  molalarımız var. Molalarda arkadaşlarımızla eğleniyoruz, oyunlar oynuyoruz.

Burada yeni arkadaşlarla tanıştık. Yeni dostluklar edindik. Arkadaşlarımızın hepsi çok iyidirler. Annelerimiz babalarımız bizi buraya Kur'an okuyalım diye gönderiyor. Kur'an-ı Kerim öğrenmek için herkes gelebilir.'dediler.

150 erkek,100 kız öğrencinin bulunduğunu belirten Dernek Başkanı,Fatif Eti,Selahattin Korkmaz,Musa Adem Karakoç,Mehmet Elverdi,Bülent Arslan,İbrahim Sertkaya gibi değerli hocalarla tüm öğrencilere Kur'an-ı Kerim ile temel dini bilgiler öğretip Camideki din eğitimlerini en iyi şekilde almaları için çalıştıklarını ifade etti.