SDÜ  Yaşam Boyu Eğitim Merkezi  şimdi de şifalı bitikler üzerinde  çalışma yapıyor. YEBM Müdürü Fatih Cebeci, Çin’de, Tayvan’da ve Japonya’da bahsedilen alternatif tıp  lokman hekim kültürünü canlandırmak istediklerini söyledi. Kızıldağ’ı  alternatif olarak gösterdi 

 Aile danışmanlığı ve meslek danıymanlığı kurslarında merkez haline gelmek isteyen SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM)  şimdi de şifalı bitkiler üzerine proje hazırlığında

LAZIM OLAN AMA BİLİNMEYEN ALANLAR

Çin’de, Tayvan’da ve Japonya’daki  alternatif tıp, tamamlayıcı tıp ile bizim kültürümüzde lokman hekimler olarak konuştuğumuz lazım olan ama Türkiye’de bir dönem bilinmeyen alanlarla ilgili çalışmaya hazırlandıklarını kaydeden Ybem Müdürü  Fatih Cebeci, ‘’Bu proje Isparta’nın projesi olacak’’ diye konuştu.

TERAPİ MERKEZİ KIZILDAĞ OLSUN

Açık Öğretim Fakültesi deyince hemen Eskişehir’le nasıl bağlantı kuruluyorsa YBEM deyince de akla hemen SDÜ geleceğini kaydeden Cebeci, "Alternatif tıp konusunda Türkiye’deki hekimleri yetiştirmeyi planlıyoruz. Üzerinde şu anda çalışıyoruz. Bu insanlar Isparta’yla alakadar olacak. Dibimizde Kızıldağ var. Bu işin terapi merkezini de burada oluşturursak ilimiz deyim yerindeyse uçar’’ dedi. 

YEBM ISPARTA’NIN TÜRKİYE MARKASIDIR

Son olarak YBEM’in iş ve kariyer alanında Isparta’nın bir Türkiye markası olduğunu söyleyen Cebeci, ‘’ Onun için tüm Ispartalılardan bu markanın güçlenmesi için desteklerini ve sahip çıkmalarını bekliyoruz. Bizim için motivasyon çok önemli. Başka hiç birşey istemiyoruz’’ dedi.