Isparta Belediyesi mahallelerde eski tehlike saçan metruk binaları yıkıyor. Bu kapsamda Yedişehitler Mahallesinde 3 adet metruk binanın yıkımı gerçekleştirildi. 
Bina sahiplerinin izni alınarak yıkılan metruk binalardaki amaç; Can ve mal güvenliğini sağlamak, uyuşturucu bağımlılarının sıklıkla kullandığı ve geceyi geçirdikleri yerleri ortadan kaldırmak, bu kapsamda suç işlenen yerleri ortadan kaldırarak caydırıcı olmaktır.
Konu hakkında değerlendirmede bulunan Yedişetitler Mahallesi Muhtarı Adem Şamlı, Isparta Belediyesinin tehlike arz eden binaları yıkmasının doğru bir yaklaşım olduğunu ifade ederek Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti.
HEM GÜVENLİK HEM DE GÖRSELLİK SAĞLANIYOR
Metruk binaların hak sahiplerinin rızası alınarak yıkıldığını belirten Yedişetitler Mahallesi Muhtarı Adem Şamlı; “Göreve geldiğimiz günden itibaren Sayın Valimiz Ömer Seymenoğlu’nun talimatları doğrultusunda mahallemizdeki terk edilmiş ve yıkılmaya yüz tutmuş 5 adet metruk evi belediyemize bildirdik. 3 tane metruk evin hak sahiplerine ulaşarak rızalarını aldıktan sonra belediyemiz tarafından yıkımları gerçekleştirilerek molozları çekildi. Hem görsel açıdan hem de güvenlik açısından çok iyi oldu. Emeği geçen tüm belediye çalışanlarına mahalle halkım adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Diğer 2 metruk evin hak sahiplerine ulaşır ulaşmaz onları da yıkacağız” dedi.


YILLARCA İNŞAAT OLARAK KALMIŞ BİNALARDA GÜVENLİ HALE GETİRİLİYOR
Metruk binalar kadar yıllarca inşaat halinde kalmış binaların da tehlike saçtığına dikkat çeken Muhtar Şamlı; “Tabi tehlike saçan yerler sadece metruk binalar değil. Yıllarca inşaat halinde kalmış ve hiçbir işlem yapılmamış binalarda sıkıntı yaratmaktadır. Biz mahallemizdeki inşaatı yarım kalmış 2 tane binanı hak sahiplerini bularak korumaya alınmasını sağladık. Binanın kargası yapılarak sadece duvarları örülmüş ve yıllarca böyle kalmış. Kapısı penceresi açık ve giren çıkan belli değil. Ve çevreye zarar vermeye başlamış. Madde bağımlılarının uğrak yeri olmaya başlamış. Biz muhtarlık olarak hak sahiplerini durumla alakalı olarak bilgilendirdik ve korumaya alınmasını sağladık” dedi.
KENT ESTETİĞİ SAĞLANIYOR
Son olarak halkın güvenlik ve sağlığını doğrudan etkileyen her oluşuma karşı olduklarını ifade eden Yedişetitler Mahallesi Muhtarı Adem Şamlı; “Desteklerinden dolayı Sayın Valimize ve Sayın Belediye Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Biz muhtarlık olarak hak sahiplerini sürekli bilgilendiriyoruz. Halkın can ve mal güvenliği için tehdit oluşturan ve kent estetiğini bozan tüm fiziki mekanların ortadan kaldırılmasını istiyoruz” diye konuştu. /İbrahim Demirayak