Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Yedişehitler Parkının yenilenmesi çalışmaları devam ediyor. Cuma Pazarı karşısında 2500 metrekarelik alanda bulunan Yedişehitler Parkına çocuk oyun alanları, gül bahçeleri, oturma gurupları, yürüyüş yolları yapılıyor. 

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın çalışmaları devam eden park alanında incelemelerde bulundu. Hazırladıkları plan çerçevesinde çalıştıklarını ve parkın dört bir tarafının açık olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, park alanını sınırlayacak çit gibi hiçbir uygulamanın yer almayacağını aktardı. Parktan herkesin istifade edebileceğini dile getiren Başkan Günaydın, park ile yol arasındaki kaldırım kodunun da 10 santimetreye getirildiğini kaydetti. Şehirde kaldırımlar yaptıklarını ve bunda yol ile kaldırım yüksekliği farkının 10 santim ve altında olduğunu vurgulayan Günaydın, bunun bir medeniyet ve gelişmişlik ölçüsü olduğunu anlattı. Günaydın, Şehitler ve Gaziler Parkındaki yol ile park koduna dikkat çekerken yine IYAŞ altı ve Modernevler Parklarının yol ile kodlarının da 10 cm ve altında olduğunu belirtti.

Günün koşullarına uygun güzel bir park yaptıklarını, parkların güllerle donatıldığını, otomatik sulama sistemleri konulduğunu ifade eden Günaydın, “2 yılda 440 bin adet gül diktik. Yine Isparta’mızda bir milyon ağaç yetiştirdik. Şehrimizde ağaç koridorları oluşturuldu. Şimdide aynı şekilde bir milyon adet gül ile birlikte gül tarlaları ve koridorları oluşacak. Isparta’mızda nüfusumuza göre kişi başına 5-6 ağaç düşüyor. Isparta gülüyle de tek şehir olacak. Çalışmalarımızda hassasiyet gösteriyoruz. Parklarımızın içerisinde sanatsal heykeller yer alacak. Türk Milletimiz ve Isparta’mızın tarihi ve kültürü bu parklarımızda yansıtılacak. Isparta’mız köprüleriyle de kendine has bir şehir halindedir.

Isparta’mız kimlikli bir şehir haline gelmiştir. Yine önümüzdeki günlerde yeni müzemizin ihalesini yapacağız. Isparta’mız kültürün ve tarihin de başkenti olacaktır. Şehrimize kazandırmış olduğumuz bu çalışmaların vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.