Isparta Adliyesi, Ekim ayı sonunda yeni binasına taşınacak. İstanbul yolu üzerinde inşaat halinde olan Emniyet Müdürlüğü binası arkasında inşaa edilen ve tamamlanan Isparta Adliye Binası büyük bir sıkıntıyı giderecek.

    Eski adliye binasında özellikle darlık bakımından güçlükler yaşayan adliye çalışanları, yeni bina ile rahatlayacak. Cumhuriyet Savcısı Erol Tosun, 12 bin 500 metrekarelik yeni adliye binasının çok kapsamlı olarak inşaa edildiğini söyledi. Binanın Isparta'ya yakışır bir adliye binası olduğunu kaydeden Erol Tosun, yeni binada vatandaşlara hizmetin Ekim ayı sonunda verileceğini belirtti.

   Bunun yanısıra eski adliye binasının İdare Mahkemesi, İcra Daireleri, Seçim Müdürlüğü ve Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü olarak hizmet verebileceğini kaydeden Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, binanın bu amaçla kullanılması için çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Tosun, "İcra Daireleri dışarıda. Vatandaşlarımızın gidip gelmekte zorluk çekmemeleri için İcra Dairelerini buraya taşımak istiyoruz.

   Eski binayı bir başka kuruma devretmek yerine bu birimlerimizi burada konuşlandırmak istiyoruz. Seçim Müdürlüğü ve Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü ile İdare Mahkemesi'ni de yine bu binamızda bulundurmak istiyoruz" diye konuştu. Yeni adliye binasının gelecek 10 yıla hükmettiğini anlatan Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, binanın çok kapsamlı olarak tasarlandığını ve buna göre yapıldığını belirterek, her türlü ihtiyaca cevap verebilecek ölçüde olduğunu kaydetti. Erol Tosun, yeni adliye binasının hemen hemen tüm eksiklerinin tamamlandığını ifade etti. (İhlas Haber Ajansı)