TEMDER adına açıklama yapan 15 Temmuz Birlik ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Yavuz Belkıs yaşanan olayları değerlendirdi. Belkıs, yaptığı açıklamada dünyanın zor bir pandemi süreci geçirdiği şu dönemlerde ülkemiz üzerinde oynanan oyunlardan rahatsız olduklarını, devletin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduklarını söyledi. Başkan Yardımcısı Yavuz Belkıs’ın açıklaması şöyle:

Boğaziçi Üniversitesi’nde bazı meczuplar tarafından milletimizin ve İslam âleminin kıblesi mukaddes Kâbe’ye yapılan saygısızlığı, hadsizliği ve yobazlığı şiddetle kınıyoruz.

Yaklaşık 1 aydır Boğaziçi Ünivesitesi’nde rektörlük ataması sonrası yaşanan olayları tasvip etmiyoruz ve olaylara baktığımızda MESELENİN REKTÖR OLMADIĞINI ve YENİ BİR GEZİ HAYALİ çabalarını görüyoruz. Süreci sabır ve dikkatle takip ediyoruz. Gezi olayları ve sonrasında yaşadığımız 15 Temmuz Darbe Girişimi ile yapamadıklarını tekrar tekrar farklı versiyonlarda deneme hevesinde olan meczuplara sabrımız, itidalli yaklaşımımız, kutsal değerlerimiz ve vatan devlet tutkumuzu sorgulama, yıpratma düşüncesinden artık vazgeçmelerini önemle tavsiye ediyoruz. 

Gözaltına alınanların %90’ından fazlasının öğrenci değil farklı terör örgütleri mensubu olmaları hiçte şaşırtıcı değil. Terör örgütü PKK’nın arka bahçesi HDP ve FETÖ’nün haince çabalarını boşa çıkaracak olan 1000 yıllık medeniyet abidesi devletimizin ve ferasetli liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayız. 

Bu gösterilere katılanlara, destek verenlere ve hadsizce saldıranlara soruyoruz: ‘’Siz öğrenci misiniz yoksa terörist mi?’’

Devletin polisini, memurunu iftiralarla hedef alan, yaptıkları açıklamalarla terör destekçisi tutuklu belediye başkanlarına varıncaya kadar rektörlükle alakasız istekleri olan terör sevicilere, LGBT tutkunlarına ve dahasına diyoruz ki; 
‘’Vatan bizim, devlet bizim. Göğsümüzde iman, kâbe bizim. Bu devlet bâki bu devlet bizim.’’
‘’Yeni bir Gezi hayali sizin hainliğinizdir. Ne yaparsanız yapın karşınızda bu aziz milleti bulacaksınız,’’