Kuş sesleri, sakince esen serinleten rüzgar, yaprakların hışırtısı, çocukların çığıltısı, suyun berraklığı ve bol oksijenli temiz havasıyla huzur ve mutluluk veren bir yer Yeşildere Mesirelik alanı.

200 araçlık otopark, mescit ve lavabolar, yüzme havuzu, olta balıkçılığı, dere boyunca yeşillikler içinde ağaçların gölgesinde bir kilometrelik panoramik yürüyüş parkuru hepsi Yeşildere Mesirelik alanında.

Yeşildere mesirelik alanında Sütçüler Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları anlatan Belediye Başkanı İsmail Yurdabak, ilk olarak işe yol genişletmesiyle başladıklarını söyledi.

GECESİ BAŞKA GÜZEL, GÜNDÜZÜ BAŞKA GÜZEL

Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını ifade eden Başkan Yurdabak; “Buraya gelen her vatandaşımız memnun ayrılsın istiyoruz. Kendi ekibimizle, kendi imkanlarımızlaönce yolumuzu genişlettik ve 400 metre istinat duvarı ördük.

Ardından yaklaşık 200 araçlık otopark yaptık. Gece aydınlatması için 67 adet armatör yaptık. Gecesi gündüzünden güzel, gündüzü gecesinden güzel oldu.” diye konuştu.

SÜTÇÜLERDE İLK YÜZME HAVUZU

Amatör olta balıkçıları içinde yer yaptıklarını ifade eden Başkan Yurdabak; “Derenin üzerine görsel zenginlik olsun diye güzel bir köprü yaptık. Restoranımızı önümüzdeki sezonda hazır hale getireceğiz. 13 adet kamelyamız var. Yüzmek isteyenler için havuzumuz var.

Özellikle çocuklarımız havuzda güzel vakit geçiriyorlar. Mescit, lavabo ve soyunma odalarımız var. Küçük peyzaj düzenlemeleri kaldı. Önümüzdeki sezona inşallah eksiksiz olarak halkımızın kullanımına sunacağız.” dedi.

TAMAMEN BELEDİYENİNİMKANLARIYLA YAPILDI

Atıl durumda, mezbelelik halinde kalan Yeşildere Mesirelik Alanını yeniden halkın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Sütçüler Belediye Başkanı İsmail Yurdabak; “Yazın ilçe nüfusumuz 10 binlere kadar çıkıyor. İnsanlar aileleriyle birlikte vakit geçirebilecek yer arıyorlar. Şimdi burası yeni cazibe merkezi oldu.

Amacımız insanların mutlu olması, buraya gelen her vatandaş mutlu ayrılsın istiyoruz. Ve şunun altını çizerek belirtmek istiyorum. Yeşildere Mesirelik Alanının yenilenmesini ve iyileştirilmesini tamamıyla belediyemizin kendi imkanları ve kendi işçiler ile yaptık. Bir kuruş dahi borçlanmadık. Bu alan içerisinde vatandaşımızın bir yeri vardı. Sağ olsun vatandaşımız bize bağışladı ve bizde belediye olarak böyle bir eser meydana çıkardık” diye konuştu.