Beraberinde belediye meclisi üyeleriyle birlikte Yeni Çünür’de yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Yeni Çünür’de yıllar önce dikmiş olduğumuz ağaçların yeşillendiğini ve büyüdüğünü görüyoruz, diğer yandan kaldırım ve asfaltlanan bölgeleri görüyoruz. Yeni Çünür’de şu anda birleşmiş koda ulaştık. 20 km kaldırım çalışmaları yapılıyor diğer yandan stabilize çalışmaları tamamlandı.

Altyapılarını da birkaç yıldan buyana yaparak bitirdik. Asfalt çalışmaları da bir yandan başladı. 12 km’lik asfalt çalışması başladı. Toplam 42 km’lik asfalt çalışması yapılacak. Kaldırım çalışmaları biten yerlerde asfalt çalışmaları gerçekleştirilecek. Mahallemizde yoğun bir çalışma yapılıyor. Kısa zamanda umut ediyorum bir aya kadar Yeni Çünür’de bir şey kalmayacak. Böyle bir hız ve çalışmayı Isparta Belediyesi yapıyor.

Böylelikle de ekonomik bir netice de elde ediyoruz. Doğru yapılıp, sökülmeden, hatasız bir çalışma gerçekleştiriyoruz. İhalelerimizi de çok titiz yapıyoruz, ileri noktada dürüstlükle çalışıldığı için işimiz hızlı ve kaliteli gidiyor. Kontrollerle de kaliteli işi ucuza mal ediyoruz. Asfalt çalışmasının ardından burası en modern mahallelerden birisi haline gelecek. Otopark genelde sorun olmayacak şekilde yapıldı. 4 yıl önce mecliste aldığımız kararla otopark kanunu burada uygulanmıştır. Ayrıca emsal bir olarak yapıldığı için de dış mekan olarak da büyük arazi sahibi olunuyor. Buda otoparkın ikinci sigortası oluyor.

Burası kısa zamanda yeşil bir kent olacak. Ağaçlarımızı 4 yıl önce dikmiştik. Şu anda yeşilliğin bir kısmı da elde edilmeye başlanmıştır. Otopark sorunları çözülmüş bu mahallemizde bisiklet yolları yapılacak. Burada 20-30 metrelik geniş yollar mevcuttur. Ona göre planlama yapılmıştır. Şehir merkezinden sökülen iki kamyonluk bisiklet yollarındaki dubalar burada kullanılacak. Buraya 5 kamyon kadar lazım. Yani burada da bir zayiat söz konusu olmayacaktır.

Mahallemizde bisiklet yolları görülecektir. Bu yollarda ebedi olarak kalacak ve şehir medeniyetine de katkı sunacaktır. Bu çalışmalar Yeni Çünür’ümüze ve Isparta’mıza hayırlı uğurlu olsun” görüşlerinde bulundu.