Geçtiğimiz Cumartesi günü TBMM’de yemin ederek görevine başlayan Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, 27. Yasama Dönemini ve gündemdeki konuları değerlendirdi.

Yeni dönemin, tüm vesayetlerin ortadan kalkmış bir şekilde tamamen millet iradesinin üstün olduğu bir dönem olacağını vurgulayan Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz; “Ülkemiz Anayasası, geçmişte uygulamaya konulmuş ve darbelerle örselenmiş, milli iradeyi, demokrasiyi adeta vesayet altında inim inim iletmiş bir darbe Anayasasıydı. Yasama, yürütme ve yargı arasındaki kuvvetler ayrılığı kavramı yok olmuştu. Bu model gücü eline geçirenin diğerini yok etmeye çalıştı adeta bir anayasal modeldi. Tüm kamuoyunun da bildiği üzere Ak Parti de 16 yıldan beri vesayetle mücadeleyi bu eski darbe ürünü anayasaya karşı vermişti zaten.

“TÜM ENGELLEMELER RAĞMEN MECLİSİN

EN BÜYÜK GRUBU YİNE AK PARTİ’DEDİR”

Bilindiği gibi, 24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde Yüce Türkiye Büyük Millet Meclisimiz yeniden oluştu. Mecliste bu dönemde sayısı 600'e çıkan Milletvekili koltuklarının yüzde 49'unu elde ederek, çoğunluk olamasak da en büyük grubuz. Partimizin, Cumhurbaşkanımız yeni sistemde Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Milletvekili olan 4 Bakanımızı tekrar Kabinesine alması üzerine bu Bakanlarımızın Milletvekilliğinden istifa edeceğinden meclisteki Milletvekili sayısı 294’ten 290’a düşmesine rağmen, Cumhur İttifakı olarak toplamda 340 Milletvekili sayısıyla MHP ile Mecliste yüzde 57'lik bir çoğunluğu oluşturuyoruz. Bundan sonra da dayanışma içinde devletimizin ve milletimizin faydasına adımlar atmaya devam edeceğiz. Milletimizin seçimde bizlere verdiği mesajı çok iyi algıladık. Seçim sonuçlarını doğru okuyarak emin adımlarla yürümeye, halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, dün Mecliste yemin ederek ve ardından Beştepe’de yeni kabinesini açıklayıp göreve başlamasıyla ülkemizde yep yeni bir döneme adım atılmıştı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi olan bu sistemle ülkemiz ve dolayısıyla Isparta’mız büyük bir gelişim sürecine girecektir. 16 Nisan 2017'de yapılan referandum ile 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında milletimizin arzusu olan yönetim modelini hayata geçirdik. 17/25 Aralık darbe teşebbüsü ile gezi kalkışması, çukur terörü, yargı ve asker içerisindeki çok da yapılanmaların ortaya koymuş olduğu vesayet ilişkisi hamdolsun 16 yıllık anayasal raporlarla demokrasiden tahliye edildi. Yüce meclisin duvarında ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ yazmaktadır. İşte yeni sistem de bu anlayışa uygun olarak yasama, yürütme ve yargı unsurları birbirine dengeli mekanizması olarak dizayn edildi.

“MİLLETİMİZİN TERCİHLERİNE

HER ZAMAN SAYGI DUYDUK”

Milletimiz sandıkta tercihini 16 yıldır olduğu gibi bu defa da kavgadan değil hizmetten yana kullanmıştır. Kazanan demokrasimiz olmuştur, kazanan hizmet siyaseti olmuştur. Kazanan milli iradenin üstünlüğü olmuştur, kazanan Türkiye olmuştur, kazanan Türk milleti olmuştur. Kazanan bölgemizdeki tüm mağdurlar olmuştur, kazanan dünyadaki tüm mazlumlar olmuştur. Kazanan Isparta’mız olmuştur. Bizlere bugünleri gösteren Rabbimize hamt ediyorum. Bizleri milletimize mahcup etmeyen Rabbimize hamt ediyorum. Bizleri kalbiyle ve gözüyle ülkemizi takip eden kardeşlerimize mahcup etmeyen Rabbimize hamt ediyorum” dedi.