Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bu yıl 12.’si düzenlenen Isparta Göller Bölgesi Tarım ve Hayvancılık Fuarının ardından yapmayı düşündükleri yeni fuar alanı ile ilgili bilgileri kamuoyu ile paylaştı. İlk kez bu fuarın Gökkubbe’de düzenlendiğini ve firma sahipleri ile gelen ziyaretçiler tarafından beğenildiğini söyleyen Başkan Günaydın, ‘Bu fuar alanı da önümüzdeki yıllar yetmeyecek’ şeklindeki beyanlar üzerine, İstanbul yolunda 350 dönüm üzerine oturacak olan yeni fuar alanı ile ilgili bilgiler verdi.   

‘Fuar Kenti Isparta’ hedefine adım adım ilerlediklerinden bahseden Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın,  Tarım ve Hayvancılık Fuarının Isparta’nın değil bölgenin fuarı olduğunu söyledi. Önceki yıllarda bu fuarın Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Salonunda 2 bin 500 metrekare kapalı ve bir miktarda açık alanında yapıldığına işaret eden Başkan Günaydın, 12.fuarın toplam 50 dönüm üzerine oturan açık ve kapalı alanları, otoparkları bulunan Gökkubbe’de yapıldığını aktardı. Gerek firma sahiplerinin, gerekse ziyaretçilerin fuar alanını beğenmelerini memnuniyetle karşılayan Başkan Günaydın, ‘Bizde Gökkubbe’nin önümüzdeki yıllarda dar geleceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki tarım fuarına dış mekânı genişletebiliriz” dedi. 

Gökkubbe’de 4.fuarın yapıldığını kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Tarım ve Hayvancılık Fuarımız ciddi atak yaptı. Bunun önünü açmak istiyoruz. İstanbul yolu üzerindeki alan 50 yıldır fuar alanı olarak ayrılmış, 18’i yapılmamış. Bugün bunun 18 uygulamasını yapıyoruz. Bu alanımız Gökkubbe’nin 8 kat büyüklüğünde bulunuyor. Burası fuar alanı, konut alanı, yeşil alanlar, 100 dönümlük şehir meydanı, resmi kurumlar, kültür merkezi, ibadethane, ofisler, yer alacak. Kısacası yaşayan bir alan olacak. Bilindiği gibi Hükümet meydanımız 4 dönüm, yeni meydanımız 100 dönüm olacak. Konuyla ilgili taslak çalışması bitti” görüşlerinde bulundu. 

Türkiye’nin tarım fuarının Isparta’da olmasını istediklerini aktaran Başkan Günaydın, “İleriye yönelik adımlar atıyoruz.  Gökkubbe Fuar Merkezimiz bu adımlardan birisidir. Yeni fuar alanımız da Isparta’nın ekonomisine etki edecek, tetikleyecek bir projedir” şeklinde konuştu.