Pazarlamacı rolüne soyunarak dış ülkelerle ve dış alıcılarla temasa geçeceğiz. Dış ticaret ekibi kuracağız” dedi.

 Konya Ilgın İlçe Müdürlüğü’nden Isparta’ya atanan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen görevine başladı. Isparta’nın Türkiye’de tarımda birçok ilkleri taşıyan öncü bir il olduğunu belirten Şölen, Isparta’yı çok yakından tanıdığını söyledi.

Isparta’nın nasıl bir tarım potansiyeline bağlı olduğunu bildiğini söyleyen Şölen, “Isparta’yı tanımamak mümkün değil. Isparta’nın özellikle en büyük değeri elmacılık konusunda, hem Isparta’daki örnek projeleri, hem de bahçe kültürleri araştırma enstitüsünün çalışmalarını yerinde yıllardır takip ediyoruz. Buradan örnekleri önceki görev yerim Konya’ya taşıdık yıllardır. Isparta’yı genel anlamı itibariyle nasıl bir tarım potansiyeline sahip olduğunu çok iyi biliyorum. Isparta’nın yaşamında tarımın ne kadar değerli olduğunu, insanların gelir kaynağının da buradan olduğunu biliyorum” diye konuştu.

TARIMSAL SANAYİ GELİŞECEK
Tarımsal üretimi bitkisel ve hayvansal üretim noktasında, mevcudun üzerine çıkaracağını açıklayan Şölen, Isparta’nın tarım potansiyelinin sulanabilir alan açısından iyi noktada. Tabi bunu daha ileriye taşımamız gerekir. Sulanabilme ihtimali bulunan bütün alanların sulamaya açılması konusunda artık devletimizin bir gayreti var. Bunu da elimizden geldiği kadar geliştirdiğimizde potansiyelin daha da artıracağız. Önce il müdürlüğümüzün etkinliğini artıracağız.

Vatandaşa daha kaliteli, seri ve güzel bir hizmet vereceğiz. Tarımsal üretimi bitkisel ve hayvansal üretim noktasında, mevcudun üzerine çıkaracağız. Katma değer ürünlerinin işlenerek bir katma değer, bir artı değer kazandırılarak bir anlamda tarımsal sanayi gelişecek. Yani sadece ham madde olarak satmak değil.  Tarımsal sanayi gelişmesine ivme kazandırarak katma değeri fazla olan ürünlerin Isparta’dan çıkmasını sağlayacağız” dedi.


DIŞ TİCARET EKİBİ KURACAK
İhraç edilen ürün miktarını ve kalitesini, daha artırmayı hedeflediklerini anlatan Şölen, “Hem ülkemizi bu anlamda iyi bir şekilde temsil edeceğiz. Hem de Isparta’nın ihracattaki hedeflerini yükselteceğiz. Vilayetimizle, Sivil toplum örgütleriyle, kamu kurum ve kuruluşlarıyla istişareler yapacağız. Bu konudaki mevcut birikimleri tabi ki yok sayamayacağız.

Her şeyin çözümü tek başına biz olarak değil, ekip ruhuyla özüm bulur. Eğer mümkün olursa bir nevi pazarlamacı rolüne soyunarak ürünlerimizi dış ülkelerle, dış alıcılara pazarlayacağız. Bir nevi ilimizdeki ürünlerin pazarlayıcısı gibi rol üstleneceğiz. Bununla ilgili bir de dış ticaret ekibi kuracağız” görüşlerine yer verdi.