Isparta Belediyesi, Yeni Otogar ve Alışveriş Merkezi'nin yapımı için proje yapım bedelinin 35 Milyon TL'lik kısmının İller Bankasından karşılanması konusunda borçlanma yetkisi için Belediye Meclisi'ne başvurdu. Başkan Günaydın, "Arazi alımı için aldığımız 11 Milyon TL'lik yetkiyi kullanmadan iptal etmiştik. İnşallah bunu da kullanmayız" dedi.

Isparta Belediye Meclisi'nin Nisan ayı ilk toplantısında Çünür Mahallesi'ne inşa edilecek Yeni Otogar ve Alışveriş Merkezi için borçlanma yetkisi gündeme geldi. Belediye, projenin yapım bedelinin 35 Milyon TL'lik kısmının İller Bankası'ndan karşılanması hususunda Meclis'ten yetki istiyor.

11 MİLYONLUK YETKİYİ KULLANMADIK İNŞALLAH BUNU DA KULLANMAYIZ

Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, "Otogar için arazi alınması konusunda 11 Milyon TL borçlanma yetkisi almıştım. Belediyemizin bütçesi uygun olduğu için ödeme güçlüğü olmadan ödedik. Bunun üzerine borçlanma yetkisini sonra meclis kararıyla iptal etmiştik. Burada da 35 milyon lira borçlanma yetkisi alıyoruz.

İnşallah bunu da kullanmayız. İlk 1 yıldaki harcamamızın fazlasıyla belediyemizde hazırlığımız tamamdır. Buna rağmen böyle bir yetkiyi kenara koymak istiyoruz. Hiçbir eser yolda kalmasın. Zaten yarım kalanlardan bıktık, önümüzde var böyle bir şey" şeklinde konuştu. Borçlanma yetki maddesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken, komisyon raporu doğrultusunda Cuma günkü toplantıda karara bağlanacak.

İLGİLİ TEKLİF ŞÖYLE;

"11/11/2016 tarih ve 271 karar nolu belediyemiz meclis kararında Isparta Merkez Çünür Mahallesi'nde yapılacak olan şehirlerarası kırsal otogar ve alışveriş merkezi inşaatı yapım işinin ihaleye çıkılmasında yapım şartların dolayısıyla yapım süresi iş programı için 05/08/2016 tarih ve 207 karar no ile alınan meclis kararının iptaline ve yapım süresi iş programının 2016 yılından 2017, 2018, 2019 yıllarına sarkacağından dolayı, yapım bedelinin %45 oranının 2017 bütçesinden %50 oranının 2018 yılı bütçesinden ve geriye kalan %5 oranı kısmının da 2019 yılı bütçesinden karşılanması kararı alınmıştır. Ancak söz konusu Isparta Merkez Çünür Mahallesinde yapılacak olan şehirlerarası kırsal otogar ve alışveriş merkezi inşaatı yapım işinin %45 oranının 2017 yılı bütçesinden %50 oranının 2018 yılı bütçesinden ve geriye kalan %5 oranı kısmının da 2019 yılı bütçesinden karşılanarak gerçekleştirilecek projenin yapım bedelinin 35 Milyon TL'lik kısmının İller Bankası'ndan karşılanması hususunun görüşülmesi.."