İşlemin ardından inşaatın otogar bölümü ihaleye çıkacak. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, dağ siluetine benzetilen Ament Çatı ile Tonoz çatı bölümlerinin birbirinden ayrılacağını belirterek; “Üniversiteden hocalarımızın hazırladığı rapor doğrultusunda sadece bu bölümün kaldırılmasını 13 milyon maliyetle yapacağız. Ardından Otogar bölümünün ihalesini yapacağız” dedi. Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı son toplantısı dün gerçekleştirildi. Belediye Meclis salonunda saat 14.00’te Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı. Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen gündem maddelerinin görüşülmesi konusuna geçilmeden önce meclis üyelerinin Yeni Otogar ile ilgili sorularını yanıtladı.

MALİYETİ 13 MİLYON TL
Başkan Başdeğirmen bu konuda yaptığı açıklamada; “Bu Otogar işi bir hayli uzadı. Onun için bir an önce bitirmek istiyoruz bu işi. Bu konuda Süleyman Demirel Üniversitemizden Devran Hoca gerek inşaat alanında gerekse teknik konularda yaptığımız toplantılar sonucunda bir rapor hazırladı. Bu raporda, Yeni Otogar tarafındaki çelik çatıların kesinlikle kaldırılarak yerine başka bir çatı projesi uygulanması gerektiği belirtiliyor. Dolayısıyla Ament çelik çatı bölümünü tonoz çatı bölümünden ayırarak bu bölümü 13 milyon lira maliyetle kaldıracağız. Tonoz ve düz çatı bölümü ise kalacak. Ardından ise en kısa sürede Otogar bölümünün ihalesine çıkacağız. 
OTOGAR İLE AVM BÖLÜMÜ KARIŞTIRILMASIN! 
Ancak, burada şunu özellikle belirtmek istiyorum ki, Otogar bölümü ile AVM bölümü karıştırılmasın. Biz sadece Otogar bölümünün ihalesine çıkacağız. AVM bölümü konusunda ise sizlerle yeniden oturup konuşacağız ve bu konuda son kararı vereceğiz. Zira, şuanda zaten ilimizde AVM sayısı oldukça var. Bir AVM daha gerekli mi orası tartışılır. Aslında orası özel bir Üniversite veya Özel bir Hastane olabilir. Tüm bu konuları değerlendireceğiz” dedi.