ISPARTA’NIN HİZMETÇİLİĞİNİ YAPMAK İSTİYORUZ

Her kitleye hitap edecek olan ve 200 dönümlük bir alanda projelendirilen Isparta Şehirlerarası Terminal, AVM, Kırsal Terminal Projesinde inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürerken diğer taraftan da otogara ulaşımı sağlayacak olan bulvarların yol dolgu çalışmaları devam ediyor. Açılan yolda aynı anda yağmur suyu başta olmak üzere kanalizasyon ve içme suyu altyapı çalışmaları da başlatıldı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, çalışmaları devam eden yolda incelemelerde bulundu. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünce sürdürülen yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu hat çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın şunları söyledi:

“Otogar projemizin yapım çalışmaları bir yandan devam ederken, bir yandan da etrafındaki yolların yapımını sürdürüyoruz. Otogarın doğu bölümünden şehre ulaşan ve açılması tamamlanan yolumuzda yağmur suyu hatlarının döşenmesi çalışmalarımızı yapıyoruz. Otogarımızın ve çarşımızın yapım çalışmaları devam ederken diğer taraftan da altyapılarını yapıyoruz, tesisatlarını döşüyoruz. Bir zamanlar Isparta Şehir Hastanesi yapılırken, daha lafı edilirken, biz oranın yağmur suyu borularını 3 kilometre ileriye götürmüştük. Şimdi Şehir Hastanesi şehrin içi oldu. Bazen ‘engel oldu, şu bu’ diye konuşuyorlar. Sizin haberiniz yok, biz o kadar önden gidiyoruz ki. Bakın, burada o kadar değil, otogar ve yaşam alanı şu anda yapılıyor. Tabi burası yapılırken de biz aynı anda da bu altyapı çalışmalarını yürütüyoruz. Tabi yine bunun yanında bir ana yol kavşak projesi var. Karayolları Bölge Müdürümüz ile de görüştüm, ilgileniliyor. Her ne kadar telefonla görüşemiyorsak da, sanırım milletvekilinin de ilgilendiği kanaatindeyim. İşimizi gece-gündüz takip ediyoruz.

Takipten de netice almak istiyoruz, yani Isparta’nın hizmetçiliğini yapmak istiyoruz. Bizim yapacağımız bu. Biz bununla uğraşıyoruz. Bunu tek bir kelime ile söylemek gerekirse, hizmet. Isparta Belediyesi hizmete kendisini adamıştır. Adanmışlık içerisinde çalışılmaktadır. Bugünde şehrimizin planlamasına göre de otogarımızın tüm altyapılarını şu anda bağlıyoruz ama tesisin yapımı devam ediyor. Bu bağlantıları tesisin bittiğindeki koduna göre bağlıyoruz. Buradan da bağlantımızı Akkent civarına kadar götürüyoruz. Üniversite de o noktaya götürmüştü. Bunları iyi bir inceleme ile uygulamak gerekiyor. Tabi bu altyapı ilk kez burada yapılıyor, dolayısıyla ileride hata ile karşılaşmak sıfır olur. Bu yolumuzun dolguları da yapılıyor. İkinci dolgu yapılacak, bu yapılmadan altyapısı bitmiş olacak. Altyapısı bitmiş şehir diyoruz, bu yapılmış yerler lokal oluyor ve o bitene ilave oluyor. İnşallah burada yepyeni bir yıldız, şehir, altyapı ilaveleri oluyor, şimdiden Isparta’mıza hayırlı olsun diyorum”