Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, her kitleye hitap edecek olan ve 200 dönüm arazi üzerine projelendirilen Isparta Şehirlerarası Terminal, AVM, Kırsal Terminal inşaatındaki çalışmaları yerinde inceledi. 

Çalışmaları gece gündüz devam eden inşaat alanında incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, inşaatın hızla ilerlediğini söyledi. Başkan Günaydın, 200 dönümlük inşaatın taban alanının beton dökümlerinin tamamlandığını kaydetti. 

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, inşaat alanındaki çalışmaları incelemesinin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Şu anda zemin pekleştirme ve statik bakımından yer altı ve yer üstü beton yerleşim ve taban alanının genişletilmesinin sağlanması için epey uğraşıldı. Kulemizin de yaygın bir şekilde özellikle kalıcılık ve deprem konusu ön planda tutularak beton dökümü de yapılmış durumda. Kulemizin sondaj ve taban temelleri tamamlandı. Şimdi kulemiz yükselişe geçiyor. Köy garajı kısmı da tamamlanıyor. AVM kısmı da bitiyor. Üst kalıp çalışmalarına geçiyoruz. 1-1,5 ay içerisinde beton ve tabye çalışmalarının tamamı bitmiş olacak. Arkasından duvarlar ve ince işçiliğe başlanacak. Türk mimarisinin çağdaşlığı olarak büyük yükselti çadırları var. Tek kat üzerinde ciddi bir çalışma yapılıyor. 200 dönümlük alan içerisinde bir santimetrelik rampa yok, eşik yok, kod yükseltisi yok. Tamamen düz bir alan üzerinde çalışılıyor. Yaşlı, engelli vatandaşlarımızın da burada rahat bir şekilde gezmesi ve alışverişini rahatça yapabilmesi hedeflendi. İnşaat çalışmaları olumlu bir şekilde devam ediyor, özel bir yapı oluyor. İnşaatımızın çelik çatı kısımları huni, çadır şeklinde İzmir’de şu anda yapılıyor.  Şantiyemizde daha tabyesi dökülmeden bir yandan da İzmir’de çalışmalar devam ediyor. Yine Adana’da da bir şantiye çalışıyor.

Yalnız burada değil, aynı anda İzmir ve Adana’da çalışmalar devam ediyor. Daha sonra bunlar özel vinçlerle getirilerek yerlerine montaj edilecek. Isparta’mızda hatta ülkemizde böyle mimari özellikleri olan, bir santim kod farkı bulunmayan çarşı yok. İnşallah bu çarşımız Isparta’da olacak. Isparta’ya özellik katacak simgesel bir yapı olacak.

Burası kendi özelliğini ortaya koyacak bir yapı olacak. Burada beton 60 döküyoruz, depreme dayanıklı bir yapı inşa ediyoruz. Her yaptığımızda kalıcılık düşünüyoruz.

Isparta’mız açısından heyecan duyuyorum. Bu alanın işletme çalışmalarına da başladık. Türkiye’de 4 tane büyük işletme firması bulunuyor. Bununla ilgili şimdiden ön görüşmeler yapılıyor. Burada profesyonel bir işletme olacak. Profesyonel işletme ihalesini hazırlıyoruz. 2 aydan bu yana çalışmalarımız devam ediyor. Yapımız tamamlanmadan işletme ihalesini de gerçekleştirmiş olacağız. Profesyonel bir çalışma yapmak istiyoruz. Bu konuyu anlayan firmalar bunun yalnız Isparta için değil, bölgesel bir çalışma da olduğu şimdiden ifade edilmekte. Bölgeselliğe hitap edelim dedik. Isparta’mıza ve bölgemize bu çalışma hayırlı olsun”