İstanbul Caddesi üzerine otogar karşısına yapılacak olan üst geçidin ihalesi Belediye Encümeni tarafından yapıldı. Modernevler Mahallesi sakinleri ile IYAŞ Selçuklu İlköğretim okulunda öğrenim gören öğrenciler ve aileleri tarafından ısrarla talep edilen yaya üst geçidinin yapımı gerçekleşiyor.

    Isparta Belediyesi tarafından Otogar karşısında asansörlü olarak inşa edilecek üst geçidin ihalesi Salı günü saat 10.00"da Belediye Encümeni"nde yapıldı. Kapalı zarf ile teklif verme usulü, İmar Müdürü Serpil Aktaş"ın başkanlığında yapılan ihaleye 4 firma katıldı. Yaklaşık 250 bin liraya (250 milyar TL) malolacak üst geçidin inşaatı 60 gün içerisinde tamamlanacak.

   Belediye Başkanı Hasan Balaman, Yaşar Bolat üst geçidinden sonra Isparta"ya ikinci bir üst geçit yapımının gerçekleşeceğini haber vererek konu hakkında şu bilgileri verdi: “Halkımızdan gelen talepler doğrultusunda İstanbul Caddesi üzerinde bulunan Otogar yanına asansörlü bir yaya üst geçiti daha inşa edeceğiz.

   Bu konuyla ilgili olarak ihalemizi bu hafta Salı günü gerçekleştirdik. 4 firmanın katıldığı ihaleyi değerlendirmeye aldık ve önümüzdeki günlerde kazanan firmaya yer teslimi yapacağız. Yer tesliminden itibaren 60 gün içinde inşaatın tamamlanması şartını koyduk.

   36 metre uzunluğunda betonarme taşıyıcılar üzerine çelik konstrüksiyondan oluşan asansörlü yaya üst geçidi engelli vatandaşlarımıza da büyük kolaylık sağlayacak.” Başkan Balaman, halkın istekleri üzerine konuyu değerlendirdiklerini ve buraya üst geçidin yapılmasını gerek duyduklarını, hatta inceleme yaptıkları gün bir yayanın oto tarafından çarpılmasına tanık olduklarından söz ederek, “Artık bundan sonra hiçbir vatandaşımızın canı yanmayacak” dedi.