Isparta'nın yeni vekilleri ve özgeçmişleri

24. Dönem TBMM seçimleri sonucunda Isparta'yı Meclis'te Süreyya Sadi Bilgiç (AKP) ,Recep Özel (AKP) , Ali Haydar Öner (CHP), Nevzat Korkmaz (MHP) temsil edecek.SÜREYYA SADİ BİLGİÇ (AK Parti)

SÜREYYA SADİ BİLGİÇ (AK Parti)

Süreyya Sadi Bilgiç, 16 Temmuz 1961'de Ankara'da doğdu. Babasının adı Mehmet Sadettin, annesinin adı İsmet'tir.

İktisatçı; İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat-İşletme-İstatistik disiplinlerinden mezun oldu. Almanya'da Goethe Enstitüsü ve Münih Üniversitesi'nde Almanca eğitimi aldı. 23 yıl yurt içinde ve dışında özel sektörün değişik iş kollarında yönetici yardımcısı, üst düzey yönetici ve iş sahibi olarak çalıştı.

Ağırlıklı olarak Bilgi İşlem İleri Teknoloji Uygulamaları, Tekstil ve Perakende sektörlerinde görev aldı. Taycan Dış Ticaret AŞ - "Pierre Cardin" ve Tema Mağazacılık AŞ - "LC Waikiki" kurucu Genel Müdürü, Maisonette AŞ - "Kervan Çeyiz" Genel Müdürü, Erel Teknoloji Grubu Malî ve İdarî İşler Koordinatörü, Çalık Holding Perakende Otomasyonlar Koordinatörü ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Son olarak Çınar Boru Grubu Zonguldak Ereğli'de İdarî, Malî ve Ticarî İşler Koordinatörü olarak görev yaptı. İngilizce ve Almanca bilen Bilgiç, evli ve 2 çocuk babasıdır

RECEP ÖZEL (AK Parti)

1969, Baba adı Mustafa, Anne adı Rahime, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu ,Serbest Avukat Hukuki Araştırmalar Derneği Isparta Temsilci, Isparta Barosu Yönetim Kurulu Üyesi, Evli ve 2 Çocuk babası

Recep Özel 2003 - 2007 döneminde AK Parti Isparta Milletvekilliği görevini yaptı.

ALİ HAYDAR ÖNER (CHP)

Adana Tufanbeylili, memur bir ailenin çocuğu olarak 10 Temmuz 1948'de Kayseri-Sarız'da doğan Öner, ilk öğrenimini Kayseri'nin Tomarza, Yahyalı ve Felahiye ilçelerinde, orta öğrenimini parasız yatılı olarak Kayseri Lisesi'nde tamamladı. Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdare Bilimleri Bölümünden 1971-72 öğretim yılında ikincilikle mezun oldu.

Mezuniyet sonrası Maiyet Memurluğu'na kadar burs karşılığı olarak İçişleri Bakanlığı Nüfus İşleri Genel Müdürlüğü Kadro Şubesi'nde ve Genel Kurmay Hava Savunma Harekat Merkezi (ADOC)'nde çalıştı.

Maiyet Memurluğu'nu Giresun'da yaptı. Askerlik dönemini de kapsayan bu görev sonucunda katıldığı 57.Dönem Kaymakamlık Kursu'nu Üstün Derecede Başarı notu ile bitirdi. Tomarza, Orhaneli, Gercüş, Karasu, Germencik, Erbaa, Tirebolu ve Bor Kaymakamlıklarında bulundu. Gercüş Kaymakamlığı sırasında Gercüş ve Hasankeyf Belediye Başkanlıklarını, Karasu Kaymakamlığı sırasında da Karasu Belediye Başkanlığını üstlendi.

1979 Yılında Alman Uluslararası Gelişme Vakfı (DSE)'nin davetlisi olarak Almanya'da 1 ay süreli Yerel Yönetim Birimi olarak İlçe'nin Rolü ve Önemi konulu Seminere ve 1992 yılında da İngiltere'de 8 ay süreli Yabancı Dil Öğrenimi ve Mesleki İnceleme-Araştırma programına katıldı.

Ali Haydar Öner, Karasu'dan ayrılışından üç yıl sonra Belediye Meclisinin oybirliğiyle aldığı bir karar doğrultusunda İlçenin Fahri Hemşehrisi ilan edildi. Erbaa Kaymakamlığı'nı takip eden dönemde de şehir merkezindeki bir caddeye Kaymakam Ali Haydar Öner Caddesi adı verildi. 1993-2000 yılları arasında Bayburt Valisi olarak görev yapmıştır.

Son altı yıllık sicil notu ortalamasının yüz üzerinden 99 olması nedeniyle kademe terfii yapan Öner'e aralarında merhum Adnan Kahvecİ ile Recep Yazıcıoğlu’nun da bulunduğu bazı Bakan ve Valilerden de 15 adet takdirname verilmiş, 1996 yılında Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti tarafından Yılın Başarılı Valisi seçilmiş, 1997 yılında TÜRKSAV tarafından Türk Dünyasına Hizmet Ödülüne layık görülmüştür. 2001 yılında ki çalışmaları nedeniyle Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi'nce Yılın Adamı seçilen Vali Öner, Giresun Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından Yılın Turizmcisi ilan edilmiş ayrıca ADD Genel Merkezi tarafından Yılın Atatürkçü Valisi ödülü ile ödüllendirilmiştir.

Giresun Valisi iken 08.05.2004 tarih ve 2004/7310 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Çankırı Valiliği görevine atanmıştır. Vali ÖNER, Çankırı Valiliği sırasında da Siyaset ve Meclis Haber dergileri ile Başkent Son Haber Gazetesi tarafından Yılın Valisi seçilmiştir. 2008 - 2010 yılları arasında Isparta Valiliği görevini yaptı.

NEVZAT KORKMAZ (MHP)

S. Nevzat Korkmaz, 24 Temmuz 1965'te Isparta Yalvaç'ta doğdu. Babasının adı İhsan, annesinin adı Emine'dir.

Mülki İdare Amiri; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü ve Milli Güvenlik Akademisi'ni bitirdi. İngiltere'de dil eğitimi gördü. Burdur Kemer, Iğdır Karakoyunlu, Adana Karaisalı, Adıyaman Besni'de Kaymakam olarak görev yaptı. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü İller Dairesi Başkanlığı'na atandı ve bu görevi yürüttü.

UNICEF'in Ana Uygulama Planı çerçevesinde yürüttüğü iki projenin koordinatörlüğü görevinde bulundu. UNDP, ILO, WHO ve UNICEF gibi uluslararası kuruluşların Türkiye'deki çalışmalarına İçişleri Bakanlığı adına katıldı. Resim sanatıyla uğraştı ve üç kişisel sergi açtı. Orta düzeyde İngilizce bilen Korkmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır.